2024. május 02. - Zsigmond
EUR : 391.04
USD : 365.05
Időjárás ikon19°15°

Blöffnek tartja a Jobbik megszűnését Toroczkai László

Blöffnek tartja a Jobbik megszűnését Toroczkai László, a párt korábbi politikusa. A Mi Hazánk elnöke szerint a Jobbikot a pénz tartja össze, a pártot nem akarják megszüntetni, hiszen akkor megszűnne a megélhetési forrás is a vezetőség számára. Kiszelly Zoltán szerint a Jobbik évente 2,7 milliárd forint költségvetési támogatást kap a párt, a frakció és az alapítvány működési költségeire, tehát ilyen szempontból van bőven pénzük.

„2010 előtt semmiféle állami támogatással nem rendelkezett a Jobbik, amikor nagyon sokan a saját szabadságunkat, fizikai épségünket, egzisztenciális biztonságunkat kockáztatva azért dolgoztunk, hogy azután a Jobbik bejuthasson a parlamentbe, és amióta az Országgyűlés tagja lett a párt, azóta állami támogatásból körülbelül 10 milliárd forint üthette a markát, amiből semmi sem látszik”

– nyilatkozta Toroczkai László.

Kiszelly Zoltán szerint az évi hárommilliárdos támogatásból ki tudja gazdálkodni a párt a büntetést, a politológus a megszűnésre vonatkozó kijelentést csak kommunikációs trükknek tartja. „Molnár Gyula is felvetette korábban az MSZP megszűnésének lehetőségét, az MSZP sem szűnt meg. Sneider Tamás szerintem azért vetette fel leginkább egy kommunikációs panelként, egy kommunikációs trükként ezt a lehetőséget, hogy ezzel zárja a Jobbik párton belüli sorait, és egy ostromlott vár képét rajzolja föl, és egy ostromlott várból nem illik kifelé beszélni. Tehát a Jobbik évente 2,7 milliárd forint költségvetési támogatást kap a párt, a frakció és az alapítvány működési költségeire, tehát ilyen szempontból van bőven pénzük, amiből ezt ki tudnák fizetni” – hívta fel a figyelmet a politológus. A Jobbik szombati évadnyitó rendezvényén mutatta be az európai parlamenti választára készült kampányfilmjét, emellett országos aláírásgyűjtési akciót is kezdtek a Munka törvénykönyve módosításának visszavonása érdekében.

Forrás: HírTV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató