2024. május 17. - Paszkál
EUR : 386.16
USD : 355.15
Időjárás ikon15°10°

Lemondott a neo-SZDSZ pénzügyi ellenőre

Megszerezte a Figyelő Győrffy Zoltánnak, a Momentum gazdasági átláthatóságért felelős vezetőjének lemondó levelét.

Figyelő birtokába jutott a Momentum Pénzügyi Ellenőrző Bizottságának elnökének lemondó nyilatkoza. Győrffy Zoltán a levélben azt írja, „a Momentum vezetése nem érett egy teljes pénzügyi átvilágítására, a közelmúltban elkövetett hibákkal való szembenézésre és azok kijavítására.”

Az alábbiakban a levelet változtatás nélkül közöljük.

„Kedves András,

szeretném bejelenteni döntésemet, miszerint azonnali hatállyal lemondok a Pénzügyi Ellenőrző Bizottságbeli tagságomról. Az elmúlt napok történései sajnos meggyőztek, hogy a Momentum vezetése nem érett egy teljes pénzügyi átvilágítására, a közelmúltban elkövetett hibákkal való szembenézésre és azok kijavítására.

Ezen kívül úgy érzem, a PEB teljesen független és eredményes működésének feltételei nem adottak pillanatnyilag. Szeretném leszögezni, hogy a Figyelő felé történt szivárogtatás, amellyel hírbe hoztak, nem hozzám kötődik, mivel az ott megjelent információ több mint fele számomra is ismeretlen volt, viszont arra büszke vagyok, hogy egyik beszállítónk tulajdonosi köréhez legalább a sajtóval egyidőben jutottam el a kisebb-nagyobb késéssel történő adatszolgáltatás és némely dokumentum elérhetetlensége ellenére is. A PEB ma esti, illetve holnapi közleményében szeretném az aláírás módosítását kérni a PEB megmaradó két tagjára, mivel azzal nem tudok teljes mértékben azonosulni. Szeretném megköszönni a Küldöttgyűlésnek az eddigi bizalmat, és igény esetén természetesen készen állok beszámolni eddigi munkámról.

Üdvözlettel,

Győrffy Zoltán”

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató