2024. május 09. - Gergely
EUR : 389.63
USD : 362.62
Időjárás ikon21°13°

Még a szakrális helyszínt is elcsúfítják a migránsok lábait csókolgató látogatása miatt

Már dolgoznak a munkások a csíksomlyói Nyeregben, ahol Ferenc "pápa" látogatására nem csak felújítják, de ki is egészítik, sőt, egy hangárszerű létesítménnyel le is fedik a híres, Makovecz Imre által tervezett Hármashalom-oltárt. Sokan megrökönyödtek a látványterveken, vannak, akik viccelődnek is rajta, és csak „pápafödélnek” hívják. A kommentelők egy része csúfnak és tájidegennek tartja, és „fedett parkolónak” vagy „buszmegállónak” nevezi.

Nyilvánosságra hozták a látványterveket, hogy hogyan fog kinézni a pápai mise helyszíne, a csíksomlyói Nyereg. „A vatikáni Szentszék kérése volt, hogy fedett legyen az oltár" – mondta a -nak Bodó Márta, a pápalátogatás sajtófelelőse. „A mostani előtt volt egy másik terv is, egy csinosabb, visszafogottabb" – magyarázta. De a terepszemle után úgy döntöttek, hogy nem megfelelő az a terv és újat kértek.

A pápalátogatás szervezői a Szentszék előírásai szerint építik át és bővítik az egész helyszínt, így a Hármashalom-oltárt is. Sok csípős nyelvű székely csak „pápafödélnek” hívja Sokan megrökönyödtek a látványterveken, vannak, akik viccelődnek is rajta, és csak „pápafödélnek” hívják. A kommentelők egy része csúfnak és tájidegennek tartja, és „fedett parkolónak” vagy „buszmegállónak” nevezi. Sokan sérelmezik azt is, hogy a tető eltakarja a jelképes hármashalmot. Azt nem lehet tudni, hogy a "pápafedő" megmarad-e a pápa csíksomlyói látogatása után: mint a megtudta, még nem született döntés, hogy lebontsák-e vagy sem. Forrás: Ripost nyomán
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató