2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 391.99
USD : 366.17
Időjárás ikon23°15°

Homár vs. kebab

A (Francia) kormány szóvivője, Sibeth Ndiaye elmondta a CNEWS-nak miért is mondott le François de Rugy (környezetvédelmi miniszter):

"Tudjuk, hogy polgáraink nem esznek minden nap homárt, inkább kebabot."

Egy mondat, amely sokat elmond a szóvivő politikai következetlenségéről …

https://www.youtube.com/watch?v=2Kr5C-Qy7wQ

A mondat: "Tisztában vagyunk azzal, hogy polgáraink nem esznek minden nap homárt, hanem gyakrabban kebabot".

Biztos, hogy az újságok éhesen várják az ilyen nagy (sok kattintást) nézettséget generáló szólásokat …

Ez a frázis is igazolja a kormány szóvivőjének komolytalanságát. Ez a "válasz" nyilvánvalóan teljesen félresikerült, és nem válaszol a problémára. Vannak franciák akik soha nem ettek homárt. Sokak számára a kebab nem egy általános étel. De ezen túlmenően ez a mondat teljesen elhomályosítja a valódi problémát. A vita nem gasztronómiai ... Ami ténylegesen sokkolta a franciákat, az nem a menü tartalma volt, hanem a közpénzek ilyen felhasználása. Ez a kormány sok megszorítást rendelt el a francia emberek számára, anélkül, hogy ezeket a rendeleteket önmagára alkalmazta volna, és ezeket a megszorításokat az emberek támogatták volna.

Sibeth Ndiaye az egészet megpróbálja jópofán feltüntetni, és még arra is van bátorsága, hogy dicsérje az egykori minisztert "bátor választásáért", mert lemondott.

A tizenegyedik miniszter hagyta el a kormányt, Macron elnök ötéves ciklusának megkezdése óta. Ez az adat fontosabbnak tűnik, mint De Rugy ünnepi menüje ...

Tóth József - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató