2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Egy embercsempész levágta egy migráns fejét, mert az ellopta a gyümölcslevét

Mindnyájan halálra rémültek, mert a guineai Oumar kihúzta a tőrét, és levágta a fejét egy társuknak, aki megitta az embercsempész gyümölcslevét. A vízbe dobta a fejet. Mindannyiukat letartóztatták, és a 15 sokkot kapott migránst azóta pszichológiai segítségben részesítik Malagában - írja az Fdesouche.

A hajó, amely július 5-én délután indult [...], majd megérkezett a következő napon napkelte után a spanyol felségvizekre, az Alborán-tenger közepére. A fedélzeten 17 ember volt, akik úgy döntöttek, hogy elhagyják Guinea-t (Conakry), Szenegált, Malit és Elefántcsontpartot, hogy Európában jobb életet kezdjenek. Néhány órával később a Salvamiento Marítimo (tengeri mentők) hajója vette őket észre a hajót és mentette ki a szaharai területről érkezőket. 16-an érkeztek meg Almeria kikötőjébe, azonban volt egy hiányzó. (fej)

Levágta a fejét. Megőrült, dühös lett

- kiabálta az egyik fiatal, aki a hajón utazott.

A Vöröskereszt önkéntes, aki segített nekik az Andalúziai partra érkezéskor, szóhoz sem tudott jutni. Soha nem hallott még ilyet.

A hajó tulajdonosának, a Guinea-i Oumar Diallonak, aki mindegyiküktől 2500 eurót (825 000 Ft fejenként, összesen, 14 millió Ft ) gyűjtött össze, is volt egy úgynevezett túlélő zsákja a hajóján. Ebből a zsákból lopta el egyik afrikai társa a gyümölcslevét. Amikor észre vette ezt, Oumar első reakciója az volt, hogy előrántotta a tőrét, és levágta a tolvaj fejét.

Oumar miután levágta a fejet az áldozat testétől, azt a tengerbe dobta. A test még 45 percig maradt a hajón, amíg Oumar úgy döntött, hogy a többiek is megértették, mire képes.

"Többször is jelentettük őt, de a marokkói rendőrség letartóztatta majd minden alkalommal elengedte"

- mondta Omar [a Nadori Emberi Jogi Egyesület elnöke].

Tóth József - Vadhajtasok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató