2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Érdekes! Az ózdi cigányok és a helyi DK is a jobbikos análgépet támogatja

Néhány éve még elképzelhetetlen lett volna, ami most Ózdon történik: a helyi roma vezető és a városi DK is a regnáló jobbikos polgármester, a korábban botrányoktól sem mentes Janiczak Dávid mellé sorakozott fel - írja a szélsőliberáis Magyarhang.

A várost 2014 óta vezető a jobbikos Janiczak azt mondta, hogy hiába az Ózdot érintő sztereotípiák, a cigány-magyar együttélés egészen jól működik,

„amíg valaki el nem kezdi lázítani valamelyik oldalt”. – Nincs etnikai megkülönböztetésen alapuló viszályos vagy veszélyes helyzet Ózdon

– szögezte le.

Janiczak Dávid is tisztában van a herbálosok problémájával, elmondása szerint a rendőrség próbál is küzdeni ellene. Az már más kérdés, hogy gyakran tehetetlenek, hiszen a különféle összekutyult szerek az összetevők arányának megváltoztatása miatt sokszor nincsenek rajta a tiltólistán, ráadásul ha egy dílert elkapnak, egyből a helyébe lép öt másik. A polgármester azt azért elismerte, hogy van még teendő a romatelepeken, de szerinte ez nem kizárólag pénz kérdése, hanem odafigyelésé is.

Korábban az ellenzéki pártok elhatárolódtak Janiczaktól a hitleres fotó miatt

Úgy tűnhetett, hogy teljes az egység, ám néhány nappal később Gyurcsány Ferenc pártjának országos központja kiadott egy közleményt, hogy márpedig ők nem támogatják Janiczakot, „széles körben köztudott korábbi neonáci megnyilvánulásai miatt”. A helyi DK azonban ezzel szembemegy, és kitart a korábbi döntés mellett. Csák Árpád a Magyarhangnak azt mondta, hogy ez az ő személyes döntése, az pedig majd kiderül, hogy pártja szimpatizánsai rá vagy az országos vezetésre hallgatnak-e. Retorzió még nem érte, bár szerinte lesz következménye.

Janiczak Dávid kampánytémái egyébként olyanok, amelyeket bármely nyugat-dunántúli település élére pályázó is elmondhatna. Utak, járdák felújítását tervezi, a térfigyelő kamerák számának bővítését, illetve önkormányzati bérlakások kialakítását. Ehhez az kell, hogy az önkormányzat megvásároljon ingatlanokat, hiszen a városban ritkaságszámba megy a szabad albérlet, vagy a megürülő önkormányzati bérlakás.

Forrás: Magyarhang nyomán

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató