2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Trump ellen vörös zászlóval tüntettek az agyhalott TGM és társai

Mikrotüntetésen demonstrált a baloldali filozófus-publicista az amerikai elnök iráni tervei ellen.

Egy viszonylag apró tüntetést tartottak a budapesti amerikai nagykövetsége előtt a Mérce szerda délutáni közvetítése szerint – vette észre a Neokohn. Az eseményről készül cikkben azt írták: ugyan a tüntetés Facebook-eseményét nem találták meg, de az elhangzottakból arra következtettek, hogy Donald Trump Iránnal kapcsolatos tervei váltották ki azt.

A tüntetésen megjelenő és kezében vörös zászlót tartó Tamás Gáspár Miklós tartotta a rendezvény egyetlen beszédét, ebben arra hívta fel a figyelmet, hogy Trump olyan lépéseket tesz, amelyeknek az a célja, hogy a nemzetközi intézményeket szétzúzza. „Ismét a háború veszélye fenyeget, relatíve hosszú békés időszakot követően” – hívta fel a figyelmet TGM, aki „fehér világoknak” nevezte Európát és Észak-Amerikát.

Ahogy a Neokohn a nem túl jó minőségű felvételből kihallotta, a filozófus úgy vélte, „Fel kell tennünk magunknak a kérdést: mi történt a fegyverzetcsökkentés elvével?” Mint kiemelte, „a legegyértelműbben ellene vagyunk az Egyesült Államok Irán elleni háborús fenyegetésének”.

A filozófus természetesen nem Irán mellett állt ki, hiszen a Neokohn cikke szerint arról is beszélt, hogy „a szerep, amit Irán játszik olyan helyeken, mint Szíria, nem tekinthető progresszív szerepnek”„Rossz fiúkról, és még rosszabb fiúkról beszélünk” – tette hozzá.

A filozófus végül „a demokratikus és szabad megoldások mellett” állt ki beszédében a Neokohn szerint.

Forrás: Mandiner.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató