2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

"Megújulnak" Gyurcsányék is - a volt szdsz-es hazaáruló lesz a Dobrev tanácsadója

Eörsi Mátyás lesz Dobrev Klára egyik tanácsadója Brüsszelben. A volt SZDSZ-es politikus arról beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában, hogy az Európai Egyesült Államok megvalósítása érdekében dolgozik majd.

„Dobrev Klára alelnök asszony mellett kaptam egy tanácsadói szerepet, és amíg az alelnöki posztot betölti, addig én is Brüsszelben fogok dolgozni az Európai Egyesült Államok segítése érdekében” – nyilatkozta Eörsi Mátyás, aki jelenleg DK-s politikus.

Közben az Origó arról írt, hogy lebukott korrupt portugál tisztviselőt is alkalmaz Gyurcsányné Brüsszelben. A lapban az olvasható, hogy Gyurcsány Ferenc felesége két akkreditált asszisztense egyikének nem magyar szakembert, hanem egy portugál férfit választott.

A férfi a portugál Szocialista Párt európai parlamenti küldöttségének volt tanácsadója az előző EP-ciklusban, és nyomoz ellene a portugál rendőrség. A tanácsadó – akihez Dobrev Klára annyira ragaszkodott – ugyanis 2014-2015 környékén mintegy 20 ezer eurót lopott el a parlamenti látogatóktól, és hogy ezt leplezze, még dokumentumokat is hamisított; ezért kellett távoznia a portugál küldöttségtől.

A témával kapcsolatban a Demokratikus Koalíció kiadott egy közleményt is, ebben azt állítják, nem volt tudomásuk arról, hogy a portugál férfi ellen nyomozás folyik, a szerződését – ami szeptember 2-án lejár – pedig nem fogják meghosszabbítani. Kiemelik még azt is, hogy ennek ellenére a párt a szükséges jogi lépéseket megteszi.

Forrás: Demokrata

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató