2024. április 30. - Katalin, Kitti
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Az olasz balliberális írónak az élet értelme a kokain

[fb_button]

Roberto Saviano az idei Velencei Filmfesztiválon reklámozta a kokain fogyasztását és liberalizálását a "Zero, zero, zero" című regényéből készült film kapcsán.

A nápolyi maffiáról írt "Gomorra" könyvével világhírűvé vált író folyamatos szereplője az olasz közéletnek, habár valójában New Yorkban él. Saviano a migráció egyik legfőbb olaszországi pártolójaként Matteo Salvini egyik legfőbb ellenlábasa is egyben.

Míg Salvini mindent megtett az illegális migráció megállításárt az első Conte-kormány belügyminisztereként, addig az állítólag maffiaellenes Saviano foggal-körömmel védi azt a migrációt, amely éppen a bűnszervezetek egyik legfőbb bevételi forrása több szempontból is.

A tömeges és illegális bevándorlás hatalmas bevételt jelent a bűnözőknek az embercsempészet révén, valamint nagyban elősegíti a maffia bejutását a menedékkérő elosztási hálózaton keresztül az olasz településekre szerte az országban. Így egyben órási drog- és prostitúciós üzlet is, továbbá maga az ellátási rendszerből is jó pénzeket szereznek meg maguknak a maffiózók. Nem is beszélve a migrációhoz kapcsolódó illegális szervkereskedelemről és koldushálózatokról.

Az afrikai maffiózó klánok az olasz maffia családokkal együttműködve hálózzák be immár egész Olaszországot a tömeges és ellenőrizetlen migráció segítségével az Maffiaellenes Igazgatóság 2018. második félévére vonatkozó jelentése szerint. Így az olasz írót nem igen kedveli a migrációellenes jobboldal, és már többen is kétségbe vonták egyáltalán azt is, hogy Saviano igazi maffiaellenes tevékenységet folytat-e a könyveivel.

Ilyen közéleti háttér klímában beszélt a kokain nagyszerűségéről és liberalizásáról Roberto Saviano múlt pénteken a 76. Velencei Filmfesztiválon. Az olasz író a 2013-ban írt "Zero, zero, zero" című könyvéből készült tévés filmsorozat első két részének bemutatását követő sajtótájékoztatón osztotta meg magasröptű gondolatait eme kemény drogról. Maga könyv és a belőle készült film is az kokain nemzetközi kereskedelméről szól regényes formában.

Saviano szerint azonban a kokain egyáltalán nem veszélyes a heroinnal ellentéteben. Az olasz író hosszasan fejtegette a kokain előnyeit a megszólalásában, amely arra enged következtetni, hogy jól ismerheti személyesen is a szert:

"Míg a heroin elvon a világtól, addig a kokain aktívvá teszi vele a kapcsolatot. Azért élünk vele, mert egyébként ma minden szar: használják az orvosok, az orvosok, a taxisok, a munkások, a kamionosok."

Az olasz író arról is beszélt, hogy milyen értékes és jól eladható áru is a kokain. Árban ugyanolyan értékes, mint a gyémánt, de azzal ellentétben könnyen eladható. Így mindent összevéve gyorsan a liberalizálását is indítványozta, valamint utalt arra is a film rendezőjével, Stefano Sollimával együtt, hogy a nagy pénzügyi befektetők, bankok is részt vesznek a forgalmazásában olyannyira, hogy állítólag a 2014-es gazdasági válság túlélésében is a drog likvidátása segítette túl a világot.

Így habár Saviano arra hivatkozott elsősorban, hogy a kokain liberalizálása segítené a maffia elleni harcot, úgy tűnik, hogy sokkal inkább a bűnözői tevékenység legalizálása előmozdításáról szól ez a történet.

Saviano szavait sok jobboldali politikus és közéleti személyiség elítélte. Továbbá az olasz terapeuták közössége is szót emelt ellene, ahogy azt az olasz püspökök lapja, az "Avvenire" is megírta. Ez egyébként bizonyos szempontból meglepő a katolikus lap részéről, mivel Matteo Salvinit mindig hevesen támadják úgy a püspökük, mint maga a sajtóorgánum is az illegális migráció ellen folytatott küzdelme miatt, amely szervesen összefügg a drogkereskedelemmel.

Az olasz író kokain propagandája Matteo Salvinit sem hagyta szó nélkül, és röviden és velősen ezt írta róla a közösség oldalán:

"A kokain teszi aktívvá a kapcsolatot a világgal"... Ez egy veszélyes alak!!!"

Cristino Pugliesi, az Il Giornale jobboldali napilap fiatal bloggere pedig azt fejtegeti egy mai írásában, hogy Roberto Saviano ezzel a kokaint dicsőítő megnyilvánulásával a baloldali "progresszívek" halálkultúrájának egy újabb tanújelét adta az eutanázia, abortusz, stb. ádáz propagálása és képviselete után.

Valóban nagyon megdöbbentő és szánalomra méltó vallomás lett ez Saviano, a végtelenségig ünnepelt "nagy író" részéről a balliberálisok végtelenül üres világáról. Kiderült belőle, hogy a drogok nélkül az élet csupán szar nekik...

Today Italia hírportál szerint Saviano a La Repubblica lapnak is beszélt egy interjúban a kokainról:

"A drog a piacok piaca marad, mert az élet nem elég nekünk, az élet borzalmas. Mert boldogtalan vagy, nem tetszik, hogy egyedül vagy, és valami mindig van, ami nem stimmel. Mindig nagyobb teljesítményt várnak el tőled, és akkor jön a kokó, és mindennek a megéléséhez nagyobb erőt, vidámságot ad. Plusz egy olyan drog, ami aktívvá tesz, nem kapcsol la a világról, mint a heroin. Vagyis  a szerek szere." 

Íme itt van a balliberális világnak Isten, és az igazi erő és vidámság helyett az álságos pótszer. Valójában ez az igazán borzalmas, de most legalább megtudtuk, hogy milyen is az ő világuk.

Forrás: multikultifigyelo.blogstar.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató