2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Levélben kérne bocsánatot tanárnőjétől a győri késelő diák

Elnézést akar kérni tanárától az a diák, aki egy győri középiskolában késelte meg a pedagógust. Mivel börtönben van, így a személyes bocsánatkérés helyett levelet küld neki – írja az Origo.
  Huszonöt nap telt el azóta, hogy egy 17 éves diák a fizikaórán kis híján meggyilkolta tanárát egy győri középiskolában, amiért hármast kapott tőle. A fiú hirtelen kirohanása mindenkit megdöbbentett, annál is inkább, mert korábban mindig illemtudó és visszafogott volt, emellett nagyon jól tanult. Aznap viszont a fiú nem tudta fékezni a dühét, bicskát rántott elő, és többször megszúrta vele tanárát, az 51 éves N. Mónikát. Végül egy osztálytársa fogta le a bevadult diákot, aminek köszönhetően a középkorú nő életben maradt.
A fiú azóta börtönben van, jelenleg az elmeorvosi vizsgálat eredményére várnak, melynek az ügyben perdöntő szerepe van.
Azonban újabb minősítő körülményt róttak a terhére, így az ítéletnél az előre kiterveltség mellett azt is figyelembe fogják venni, hogy a bűncselekményt közfeladatot ellátó személy sérelmére követte el – minderről a fiú ügyvédje beszélt a Borsnak, hozzátéve, hogy védence a napokban elhatározta: papírra vetné gondolatait, érzéseit, amiket egy levélben juttatna el az osztályának és a tanárnőnek is. Ez pedig egyfajta bocsánatkérés lenne H. Andrástól, akit nagyon bántja az, amit tett.  Forrás: Pesti Srácok
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató