2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°12°

Kamu Geri jobbkeze: a klímakatasztrófa okozta hőhullámok gyilkolják a magyarokat

Budapest karácsonyista főpolgármester-helyettese parádézott az ATV Egyenes beszéd című műsorában.Dorosz Dávid szerint a kormány klímazavarban szenved, és hazudik össze-vissza. Szerinte ők nem adnak elég pénzt a klímakatasztrófa megoldására, hanem inkább a haverok zsebét tömik vele.
Dorosz Dávid, klímaügyi főpolgármester-helyettes | Forrás: ATV
A Párbeszéd politikusa szerint Orbánék csak lózungokat puffogtatnak, de valójában nem akarnak tenni a klímaváltozás ellen. Mire a műsorvezető feltette a kérdést, hogy és a budapesti vezetést mit tett ellene - azon kívül hogy klímavészhelyzetet hirdetett - itt többek között a Liget-projekt megfúrását említette, szerinte ez nagy győzelem, és ettől jobb lesz a klíma.Elmondta, hogy a Fidesz és Tarlós István betondzsungelt csinált Budapestből, ahol nyáron ha átmegy az ember akkor 40-45 fokban kell sétálnia.

A nagytudású klíma-professzor szerint rengeteg hőhullám érkezik Budapestre, és állítólag ezért 15-20%-kal többen is halnak meg.

A budapesti vezetés azzal szeretné megoldani ezt a problémát, hogy vizet oszt köztereken és árnyékos helyeket hoz létre.     Forrás: Hírháttér.eu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató