2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

A Jobbik szerint az ő helyük a Néppártban van, de csak ha kirúgják a Fideszt onnan

A Jobbiknak az Európai Néppártban a helye. – Ezt Hír TV kérdésére jelentette ki a korábbi radikális párt frakcióvezető-helyettese.
Lukács László azután beszélt erről, hogy a szocialisták EP-képviselője Ujhelyi István is amellett érvelt egy lakossági fórumon, hogy vegyék fel a Jobbikot az Európai Néppártba. A jobbikos politikus viszont világossá tette, hogy addig nem csatlakoznak a néppárthoz ameddig a Fidesz a pártcsalád tagja. A Jobbik már 2018-ban tervbe vette, hogy csatlakozik jobbközépnek mondott pártszövetséghez, de a néppárt szóvivője akkor azt mondta – idézem: Nem tudom, mit szívnak, de láthatóan hatásos. Szóval inkább azzal kereskedjenek, mert ha illegális is, sikeresebbek lesznek vele, mint a politikában.
"Szerintem most már ez csak ennek a kérdése, hogy miként alakul a néppárt belső ügye. A Jobbik szerintem jót tesz azzal, hogy a néppárthoz tud csatlakozni. Természetesen mi senkire semmilyen döntést nem kényszerítünk rá. A néppárti politikusokat ebben befolyásolni nem szeretnénk. Én úgy gondolom, hogy előbb-utóbb a Jobbiknak az Európai Néppártban a helye."- mondta Lukács László, a Jobbik frakcióvezető-helyettese.
       Forrás: Hír TV
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató