2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

Labanc Kurz: Ausztria meg fogja védeni a határait!

A török-görög határnál kialakult súlyos helyzetre reagált Kurz osztrák kancellár is.

Ha az EU kudarcot vall: "Megvédjük határainkat!
Mennyi ideig állítják meg a görögök a törökországi migránsok új hullámait a határukon található „védekező csatában”? Kurz kancellárt is aggasztja. Világossá teszi: "A 2015-et nem szabad megismételni."
A legújabb videók mutatják, hogy mi történik az Edirne határon, néhány méterre a görög határkerítéstől: fiatal férfiak százai próbálják legyőzni a határ akadályait, a görög határrendőrség könnygázgránátot lő a tömegbe, ők kitartanak. Erdogan török ​​elnök számára jelenleg 30 000 (!) bevándorlónak engedélyezi a török ​​határ átlépését - és akár 3,6 millió menekültet is küldhet, ha katonai és gazdasági válsága tovább súlyosbodik.
A bécsi szövetségi kormány elismerte a helyzet súlyosságát. Karl Nehammer belügyminiszter (ÖVP) figyelmeztetéseit követően Sebastian Kurz szövetségi kancellár nyilatkozatot tett a görög-török ​​határon zajló fejleményekről:
"A 2015-ös helyzetet nem szabad megismételni. Célunk az EU külső határainak megfelelő védeleme, az ott tartózkodó illegális bevándorlók megállítása és a hullámzás megszüntetése érdekében. Ausztria kész további rendőrökkel támogatni a külső határon lévő országokat, amint Nehammer belügyminiszter tegnap hangsúlyozta."

Ausztria meg fogja védeni a határait!

A kancellár azt is egyértelműen mondja:

"Folyamatos kapcsolatban állunk partnereinkkel az EU-ban és a Nyugat-Balkán útja mentén. Ha az EU külső határainak védelme sikertelen, Ausztria meg fogja védeni határait."

 Forrás: Oe24.at nyomán 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató