2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

"Törökország a törököké!" - Török nacionalisták törtek be a Sputnik ankarai munkatársainak lakására

A Sputnik főszerkesztője, Margarita Simonyan tweetelt a három alkalmazottat ért támadásról, miután a törökök tiltakozást tartottak az isztambuli orosz főkonzulátusnál, a szíriai Idlib helyzetének romlása miatt.Helyi idő szerint körülbelül 22.30-kor a csoport tagjai betörtek a Sputnik szerkesztőinek ankarai lakóhelyére, nacionalista énekeket, sértéseket és fenyegetéseket kiabálva. Az újságírók szerint a támadók megpróbálták betörni a lakás ajtajait.

Nacionalista dalokat énekeltek, köztük a „Törökország a törököknek”, „A haza oszthatatlan” és az újságírókat „árulóknak”, illetve „orosz kémeknek” hívták.

A támadóknak a rendõrség megérkezése elõtt sikerült elmenekülniük a helyszínrõl. Körülbelül 10-en voltak a huligánok  - mondta a Sputnik munkatársa. Az incidens alatt senki sem sérült meg.A Sputnik főszerkesztője, Margarita Simonyan a Twitteren írta meg a támadást, és felvetette a kérdést, hogy az ismeretlenek hogyan tudták megszerezni a Sputnik munkatársainak címeit.

"Néhány férfi betört a három (ankarai) alkalmazottunk otthonába (!). Fenyegetőztek és kiabáltak, hogy ők [Sputnik alkalmazottak] árulók, mert az oroszoknak dolgoznak"

"Nézzük meg, hogyan reagál a rendõrség!" - tette hozzá.   Bede Zsolt - Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató