2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Akár 5 másodperc alatt lesz a számlán az összeg: Hétfőn elindul az azonnali fizetés

Minden egyedi forintátutalás azonnali fizetés lesz hétfőtől. Belföldön akár 5 másodperc alatt a kedvezményezett számláján lehet az összeg. 
Hétfőn elindul az azonnali fizetési rendszer: a jelenlegi maximum négy óra helyett másodperceken belül a számlán lehet az elutalt összeg. A gyors utalás nemcsak a munkanapokon működik, hanem hétvégén és ünnepnapokon is.
FORRÁS: IDEMIA
Ha az utalást forintszámláról indították, 10 millió forint alatti és jellemzően magánszemélyek közötti vagy magánszemélyek és vállalatok közötti a pénzforgalom, akkor a pénz azonnal megérkezik.
Továbbá változás, hogy az átutalás kezdeményezése során lehetőség lesz a jelenlegi hosszú számlaszámok helyett a kedvezményezett más azonosítóját, például mobiltelefonszám, e-mail cím, adóazonosító megadni.A sikertelen tranzakciókról minden esetben érkezik visszajelzés; a nyugdíjfizetések továbbra is az éjszakai elszámolásban maradnak, a bérfizetések legtöbbje csoportos átutalás, amely továbbra is a napközbeni elszámolásban marad.   (MTI - Origo)
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató