2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

Kilenc év megtakarítását éli fel egy év alatt az újpesti ellenzéki városvezetés

Jajgathatnak azok az önkormányzatok, ahol az ellenzék került nyeregbe, hiszen elég csak megnézni, hogy milyen megtakarításokkal vették át az előző városvezetőktől a stafétát, és ehhez képest hogy gazdálkodnak most ők. A félrerakott milliárdok nyilván jól jönnek, de az az igazi, amikor végre ők alakíthatják a költségvetést, a baloldali szakértelem akkor szökken szárba igazán. Ennek igen jó példája Újpest, ahol potom 9 milliárdos hiánnyal tervezik a 2020-as költségvetést. Hogy lehet ezt majd a Fideszre fogni? Számunkra még nem világos, de ismerve a gátlástalanság határtalanságát, a baloldalnak menni fog ez is. Wintermantel Zsolt, Újpest volt fideszes polgármestere mutatott rá Facebook posztjában, hogy a kerület idei költségvetése az előző vezetés által kilenc év alatt összegyűjtött 9 milliárd forint felélésével kezdődik, amelynek eredménye a büdzsé 9 milliárdos előirányzott hiányát jelenti majd.Egészen elképesztő hozzánemértés és pénzéhség jellemzi az újpesti ellenzéki összeborulás városvezetői munkáját. A IV. kerületi városházát ígéretei ellenére kisöprő, majd érdekes módon emberhiánnyal küzdő momentumos polgármester és vele összenőtt balliberális barátok nagyot húztak ismét. 

A sokat szidott fideszes vezetés által kilenc év alatt a kerületnek spórolt 9 milliárd forintot már fel is használják, cserében 9 milliárdos hiánnyal terveznek az évre.

A tücsök és a hangya meséje úgy látszik még mindig aktuális, de a következő télre Újpesten már nem gyűjt a hangya, így a tücsöknek kéne dolgoznia és félretenni, ami vélhetően nem fog megvalósulni az újpesti polgárok kárára. Portálunk korábban foglalkozott már a “szétlopott” újpesti önkormányzattal, ahol részletesen leírtuk, milyen tekintélyes tartalékkal adta át Wintermantel Zsolt a polgármesteri széket a momentumos Déri Tibornak. Wintermantel Facebook posztban mutatott rá arra, hogy az ellenzék által sokat tagadott 9 milliárd forintos megtakarítás egyértelműen létezettahogy ott van a dokumentumban fehéren-feketén az is, hogy ezt a tartalékot  a tervek szerint 2020-ban felhasználja a kerület. A baloldal szerint azonban Újpest számára fölösleges a megtakarítás, kilenc év szorgalmas gyűjtését pedig egy tollvonás képes tönkretenni. Íme Wintermantel Zsolt Facebook posztja a részletekkel:  
A fővárosban sem megy másként. A budapesti büdzsé  tervezete szerint a város kiadásai 415 milliárd forintra rúgnak majd, és a bevételei 415 milliárd forintot tesznek majd ki. Csakhogy a főváros “rendes bevételei” (adók és más közterhek) mindösszesen 290 milliárd forintot tesznek ki. Vagyis, ahhoz, hogy teljesítsék a 415 milliárd forintos kiadási tervet, valahonnan keríteni kell durva becsléssel 125 milliárdot. Ezt a pénzt Karácsonyék két forrásból kívánják fedezni: 31 milliárd forintos hitelből és 82 milliárdos vagyonfelélésből. A maradék 20 milliárd forint pedig mindenféle csip-csup tételekből összejön majd. Ha mégse, akkor legfeljebb még több hitelt vesznek fel.Forrás: Pestisracok.hu
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató