2024. május 08. - Mihály
EUR : 389.06
USD : 361.45
Időjárás ikon17°14°

Jákob már nem tartja kizártnak, hogy lesznek még távozók a csicskapártjából

Már nem zárja ki annak a lehetőségét a Jobbik elnöke, hogy lesznek újabb távozók a pártból. Jakab Péter pár hete még tagadta, hogy lehetnek kilépők, ma már híradónknak óvatosabban fogalmazott . A pártelnök szerint a jövőben is lesznek, akik érkeznek és lesznek akik, távoznak a Jobbikból.A Jobbikban jelenleg a tisztességtelenség és a becstelenség uralkodik-így kritizálta a Jobbik elnökét Bana Tibor. A párt országgyűlési képviselője bejelentette kilép a Jobbikból.

Zsarolásnak nem engedek

- így reagált Sneider Tamás, a Jobbik korábbi elnöke közösségi oldalán, miután a párt vezetői Bana Tibor távozását követően jelezték: 2022-ben nem lesznek közös ellenzéki jelöltek, azok akik távoznak a frakcióból. Sneider azt írta idézem: Nagyon sajnálja, hogy a Jobbik elnöksége azt a következtetést vonta le a távozó országgyűlési képviselők búcsúüzeneteiből és a lassan tömeges kilépési hullámból, hogy nyilvánosan kell megzsarolni a képviselőtársait és őt is”. Sneider szerint ezzel a demokráciába vetett kevéske maradék hitet is elveszik a magyar emberektől.Jakab Péter pár hete még azt mondta híradónknak, hogy nem számít kilépésekre, de szerdán már úgy fogalmazott, elképzelhetőnek tartja, hogy lesznek még olyanok, akik elhagyják a pártot. A Jobbik elnöke most már a kiugrókért nem, csak azok mandátumáért küzd.

Jakab Péter megválasztása óta két országgyűlési és 4 önkormányzati képviselő lépett ki a Jobbikból.

Emellett feloszlott a békéscsabai, a Hajdú-bihar megyei, a Vas megyei és a Maros megyei szervezete is a pártnak. Távozott továbbá Szávay István a párt egykori alapítója is.Forrás: Hír TV 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató