2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon24°13°

A bevándorlásellenes svéd párt elnöke ellátogatott a határ túloldalára is, előállították

Mint ismert a Svéd Demokraták elnöke, Jimmie Akesson maga vitte el a még normális svédek üzenetét, miszerint nem kérnek a migránsokból. Az SD első embere folytatta a kalandját, átment a határ török részére.
  Jimmie Akessont hamar kidobták Törökországból. Az Anadolu állami hírügynökség szerint azért utasították ki az országból, mert engedély nélkül szórólapokat terjesztett Edirne városában. "Az egész helyzet irreálisnak tűnt" - írja Jimmie Åkesson Jimmie Åkesson Törökországban volt, ahol találkozott migránsokkal, akik Európába próbáltak eljutni.Mind az Anadolu hírügynökség, mind a Sözcu magazin azt írják, hogy Åkesson-t kiutasították. ó A repülőtér felé vezető úton fotósok fényképezték a pártvezetőt, mire Jimmie Åkesson is elkezdett fényképezni. A török ​​média szerint ezt nem kellett volna. A Svéd Demokraták szóvívője elmondta:- Megerősíthetjük, hogy az az ország, amelyben az európai vezetők tárgyalni akarnak, és pénzt adnak, olyan ország, ahol letartóztatják a politikusokat és kihallgatják őket olyan szórólapok kiadása miatt, amelyeket az állam nem hagy jóvá. - Törökország gaztettekre képes, semmiféle befolyással nem kell lennie az európai migrációs politikára. Ez nyilvánvalóan rossz a migránsok és az Európa számára is. Később egy, a Svéd Rádióval készített interjúban megváltoztatta verzióját az eseményről.   - A repülőtéren a biztonsági ellenőrzésen kellett megjelenni, amikor kinyitották az útleveleket és látták, ki az, egyből ránk szálltak.SR: Tehát nem a határon volt, amikor szórólapokat osztogattak?- Nem, nem az volt.  Anders Ygeman, a liberálsi kormány energiaügyi és digitalizációs miniszter ironikus tweettel kommentálta az eseményt:  
Az SD szóvívője szerint:„Vártak ránk, és külön-külön eltávolítottak bennünket. Különböző úton mentünk haza, így még nincs sok információm Jimmie helyzetéről, de tudom, hogy hazafelé tart ő is.A magam részéről 3 rendőr elvitt engem az útlevél-ellenőrzés után és kihallgatóhelyiségbe. Fogták az útlevelet, jegyet és a mobiltelefont. Egy idő után elengedtek, szóval haza tudtam repülni. Bede Zsolt – Vadhajtasok.huT.me/bedezsolt  |  Vk.com/bedezsolti  |  twitter.com/BedeZsolt2
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató