2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Spiegel: Az Index sorsa a magyar sajtószabadság végét jelképezi

Hogy Orbán ennyire radikálisan átalakíthatta a médiaviszonyokat, abban ludasak olyan német cégek is, mint a Springer és a Bertelsmann, mert az eltelt évek során kivonultak a sajtópiacról - mond ítéletet a német lapban megjelent cikk szerzője,- írja a HVG a fizetős cikkében, amit 360 forintért tud elolvasni a magyar olvasó.  Ilyeneket adott elő még a Spiegel: 
Magyarország legnépszerűbb hírportálja évek óta borsot tört az Orbán-kormány orra alá, de most móresre tanítják a szerkesztőséget, ám az ügy azt mutatja: hogy oda a média függetlensége – írja Keno Verseck a Spiegelben. Persze a magyar újságírás önállósága már jó ideje csehül állt. Nem egészen 10 éve Orbán Viktor propaganda orgánumot csináltatott a közrádióból és –tévéből. A magánkézben lévő sajtó jelentős részét egy hatalom közeli alapítványba vitték be. Az egy-két zászlóshajót, amely még meg tudta őrizni szuverenitását, vagy átállították a hivatalos vonalra, vagy szépen bezárták. Amelyiket még nem darálta be a gépezet, az anyagi gondokkal küszködik, mert nem kap sem állami, sem magán hirdetéseket – világítja meg a cikk a német olvasóknak a magyarországi sajtóhelyzetet.
   
Itt megjegyeznénk, hogy ezen szennyoldalak több tízmilliókat tarhálnak, sőt, van olyan blognak sem nevezhető oldal, ami évente 50-60 millióból üzemel, olvasottsága alig van, kizárólag Orbán-gyűlölet, hisztérika, és álhírgyártással foglalkoznak. Mire kellene támogatás? Mert, ha mi sírnánk, hogy mi sem kapunk támogatást államilag, nincsenek reklámpénzeink, az jogos is lenne. Hiszen mi Magyarország védelmére keltünk harcba. Ezek pedig pénzt kunyerálnak, és emiatt sírnak állandóan, mert az állam nem támogatja, nagyon helyesen azt, hogy gyalázzák Magyarországot.
   
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató