2024. május 19. - Ivó, Milán
EUR : 387.87
USD : 357.68
Időjárás ikon23°11°

A Bentley és a BMW után a Porsche is szivárvánnyal ünnepli a Pride-ot

A német autógyártó kiáll az LMBTQ közösség diszkriminációja ellen, ezt pedig egy kedves akcióval is megerősítik. Németországban a pride felvonulások rendszerint július végén esedékesek, a Porsche pedig erre időzítve a legendás sportautó, a 911-es hat példányával ünnepel. Az autóik a szivárványzászló színeiben mutatkoznak.
„Támogatjuk az egyenlő esélyeket, és a Porsche minden munkatársa számára lehetővé akarjuk tenni, hogy munkája során önmaga lehessen, függetlenül a nemétől, az etnikai hátterétől, a vallásától, ha valamilyen fogyatékossággal él, a korától vagy a szexuális orientációjától”
– magyarázta Andreas Haffner, a cég igazgatótanácsának tagja. A sportkocsikon túl – amelyek a stuttgarti Porsche Múzeum előtt parkolnak – a vállalat központjánál a szivárványzászlót is felhúzták a pride idejére.Ahogy már minden évben, idén sem csak a Porsche támogatja valamilyen formában a helyi pride rendezvényeket. Júliusban a Bentley csomagolta szivárványszínekbe a Continental GT V8 egyik példányát, júniusban pedig a BMW járt el hasonló módon a 8-as sorozat egyik sportautójával. 
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató