2024. április 29. - Péter
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon24°13°

71 millió "legális" szavazattal én nyertem meg a választást - Trump továbbra sem fogadja el Biden győzelmét

Miközben a csaló Joe Biden megtartotta győzelmi beszédét, Donald Trump továbbra is azt hangoztatja, ő nyert, és arról ír, soha nem kapott ennyi szavazatot hivatalban lévő elnök.
Én nyertem a választást, méghozzá nagyon
- ezt posztolta Donald Trump amerikai elnök magyar idő szerint szombat délután a Twiterre. Később sem ismerte el vereségét, magyar idő szerint szombat éjfél előtt nem sokkal arról írt, a megfigyelőiket nem engedték be a szavazatszámláló helyiségekbe.
Rossz dolgok történtek, amit a megfigyelőink nem láthattak, ilyen nem fordult elő korábban.
Az elnök azt állítja, milliók kaptak úgy szavazólapot postán, hogy nem is kérték azt. Trump közölte, 71 millió "legális" szavazattal ő nyerte meg a választást.Erre a posztjára is kiadott a Twitter egy figyelmeztetést. Egy újabb tweetben még egyszer leírta, 71 millió "legális" szavazatot kapott, a legtöbbet regnáló elnökként. Mindeközben Joe Biden megtartotta győzelmi beszédét, a többi között arról beszélt, egységet teremtene Amerikában. "Adjunk egy esélyt" - üzente mindazoknak, akik nem rá szavaztak. Érdekesség: még mindig nem hivatalos az eredmény, a Facebook ennek ellenére nem jelölte meg Biden legújabb posztját:A CNN korábban azt írta, várhatóan elmarad az hagyományos találkozó, amelynek során a leköszönő elnök az utódját fogadja az Ovális Irodában. Trump nem akarja meghívni Bident, ugyanis úgy érzi, hogy a választás még nincs lefutva: bár néhány államban még véget sem ért a szavazatszámlálás, stábja máris több helyen újraszámlálást kért. Ez az átadás-átvétel folyamatát is lassíthatja. Bident január 20-án iktathatnák be.Forrás: HVG
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató