2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Orbán Viktor levelet írt Armin Laschetnek, a német CDU új elnökének

Armin Laschetet, Észak-Rajna-Vesztfália miniszterelnökét választották a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) új elnökévé - jelentették hírügynökségek szombaton.A pénteken kezdődött kétnapos online kongresszuson a merkeli politika folytatását hirdető Laschet 521, a hagyományos konzervatív politika hívének számító Friedrich Merz 466 szavazatot kapott, a harmadik jelölt, a környezetvédelmet zászlajára tűző Norbert Röttgen pedig a voksolás első fordulójában kiesett. Elemzők felhívták a figyelmet arra, hogy - az elmúlt csaknem két évtized hagyományaival szakítva - egyáltalán nem biztos, hogy a pártelnök egyben a CDU és a bajor testvérpárt, a Keresztényszociális Unió (CSU) közös kancellárjelöltje is lesz a 2021-es szövetségi parlamenti választásokon. Erről csak később születik döntés.  
"Meggyőződésem, hogy a Fidesz és a CDU komoly hagyományokkal bíró együttműködése az elmúlt két és fél évtizedben nagymértékben hozzájárult a magyar-német kapcsolatok fejlődéséhez, országaink kiemelkedő gazdasági sikereihez. Ennek szellemében várakozással tekintek az előttünk álló közös munka elé, és biztosíthatom, hogy kölcsönös tiszteleten alapuló, pragmatikus együttműködésünk továbbvitelében a jövőben is számíthat jómagam és a Fidesz támogatására" - írta Orbán Viktor.
A Fidesz elnöke bízik abban, hogy a közeljövőben lehetőségük nyílik személyesen is egyeztetni a két politikai közösség, valamint a Magyarország és Németország előtt álló kihívásokról. "Felelősségteljes munkájához addig is jó egészséget és sok sikert kívánok" - zárta levelét Orbán Viktor.Forrás: Magyar Hírlap/ MTI
Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató