2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Hiába vergődött a PDSZ, a tanárok 99 százaléka felvette hétfőn a munkát

Hétfőn az általános iskolák alsó tagozatain megkezdődött a jelenléti oktatás és az óvodák is megnyitottak; noha többen biztatták arra a szülőket, hogy gyermekeiket ne engedjék iskolába, úgy tűnik, a riogatók nem jártak sikerrel:a Magyar Hírlap információi szerint az alsósok 75 százaléka megjelent a tanórákon.

Úgy tudják, az óvodások szüleinek körében is nagyon várták már a nyitást: a kicsik 60 százaléka ment hétfőn óvodába. Ugyanakkor országos szinten a pedagógusok 99 százaléka rendben felvette a munkát, azaz megjelent az iskolában, óvodában, hogy fogadja a gyermekeket.

A kormány mindent megtett, hogy az iskolák alsó tagozatai biztonságosan kinyithassanak hétfőn, emlékeztetett Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő hétfőn reggel, hozzátéve: ő maga az alsós gyermekét nyugodt szívvel tette ki az iskola előtt reggel.

Felidézte, az elmúlt hetekben beoltották azokat az iskolákban, óvodákban és bölcsődékben dolgozó pedagógusokat, akik ezt kérték, és fertőtlenítették az iskolákat, a nyitás után pedig visszatérnek a korábbi protokollok, mint a testhőmérséklet-mérés, a fertőtlenítés, a távolságtartás.

Szentkirályi Alexandra felhívta a figyelmet arra, hogy az alsó tagozaton a fertőzés aránya fele, harmada a felső tagozatosnak, mert az alsósok csak néhány, állandó tanítóval vannak kapcsolatban, még nincs osztálybontás, „nem keverednek a gyerekek”.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma hétfői közleményében kiemelte: a pedagógusok szinte valamennyien munkába álltak. A tárca köszönetet mondott minden óvodai és iskolai dolgozónak a jelenléti nevelés, oktatás újraindításáért végzett „áldozatos munkájáért”.

Forrás: Magyar Hírlap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató