2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

George Simion a hunoktól félti Romániát a parlamentben

Szerdán bemutatták a parlamentben Románia sokat vitatott országos helyreállítási tervét (PNRR). És ahogy azt tudni lehetett, az ellenzék nemet mondott rá. A PSD például megígérte, hogy hamarosan bizalmatlansági indítványt nyújt be, mert a nagy terv nem Románia fellendülését szolgálja.



Az AUR elnöke, George Simion az egyszerű nemen túl többet, nagyobbat akart mondani. Ezért hát elpufogtatta az összes ilyenkor hangoztatott szóvirágot, mint amilyen a nemzeti szuverenitás elvesztése vagy a nemzeti ipar lezüllesztése.

Aztán gondolt egyet és lírai magasságokba emelkedett. Bejelentette, hogy akkor most elmond egy részletet az alkalomhoz kiválóan illő Mihai Eminescu-versből. És elmondta.

Nagyjából így szól: Évek óta csak zuhantok, Nem megy már nektek semmi, Szégyen hulljon egyre rátok: Őseitek cserben hagyni! Dákfiak vagytok ti még? Hunokkal így rokonkodni?

Aranyos, nem? De azon túl, hogy a derék Simion ismét hunozott (magyarozott) egy jót, az idézettel van egy kis probléma. Nevezetesen az, hogy a fenti sorokat nem Mihai Eminescu írta. Hanem egy Marian Bamboi nevű nagyon is kortárs bákói költő.

Forrás: Itthon.ma

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató