2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Egy nyugdíjas katolikus pap nyílt levele Áder János és Orbán Viktor részére

Amint arról oldalunk beszámolt, Ferenc pápa nem kíván találkozni Orbán Viktorral és Áder Jánossal. Ezért most megkereste szerkesztőségünket egy nyugdíjas katolikus pap, aki nyílt levelet intézett miniszterelnöknek és a köztársasági elnöknek,

Kérésének megfelelően az írását közzéteszük honlapunkon. Természetesen szerkesztőségünknek nem áll módjában a levél írójának kilétét felfedni.

Egy nyugdíjas katolikus pap nyílt levele, 

Áder János köztársasági elnök Úr és Orbán Viktor miniszterelnök Úr részére

 
Excellenciás Uraim!

 
Megdöbbenéssel, könnyek között és tehetetlen dühvel olvastam e hasábokon a hírt, hogy a Szent Péter trónját sorosista puccsal elorzó és bitorló személy „nem akar találkozni” Önökkel az idén ősszel megrendezendő Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra látogatván.

Ez nemcsak a diplomáciai jog, hanem az egyházjog durva megsértése is, sőt azonfelül nyílt beismerése annak, hogy az evilág urainak parancsát remegve teljesítő anarchisták mire képesek gazdáik kegyeiért. 

Az egyházi jog nem ad lehetőséget arra, hogy a pápa magánszemélyként viselkedjen. 

A péteri szolgálat, akkor is érvényben van, ha akár balatoni nyaralóként jönne hazánkba. A „testvéreket megerősítő” mivolta vonatkozik a történelem folyamán államfői funkciót is elnyerő személyre – mondjuk így a „lelki kulcsok” nem felejthetők a másik nadrág zsebében…

A szervezetében első Szent Királyunk által kiépített magyar Egyház papjaként, mind a magam, mind a józanul gondolkodó paptársaim és a magyar katolikus hívek nevében bocsánatot kérek Önöktől, hogy ezt a skandalumot meg kellett érniük.

Önök sokkal jobban ismerik a jelen világ politikai aspektusait, mint én, vagy bármelyik honfitársunk, így bizonyos vagyok abban, hogy Önök – nagyszerű emberségük és e haza érdekében áldozatot vállaló lelkületük erejével – akár egy kézlegyintéssel elintézhetik és talán nevetségesnek is tartják az efféle aljasságot. 

Mi – papok és hívek – akik Krisztushoz, az Ő Egyházához, s benne a magyar egyházhoz tartozók nem tudunk legyinteni, hanem szégyenkezünk. Áldott emlékű Mindszenty József és vele a megszámlálhatatlan mártír megint meg vértanúságot szenved. Visszatekintünk a messzi (és a nem is oly messzi) múltba, s azt látjuk, hogy Szent Péter utódai mindig szerették és pártolták Édes Hazánkat, s benne minket, a földi és az égi haza szegény polgárait. 

Sírva, szenvedve látjuk, hogy éppen az áldott magyar földön született nemzetközi bajkeverő akkora hatalomra tett szert, hogy elmozdítsa szolgálatából hosszú századok egyik legjelesebb pápáját és helyébe állítson egy – olykor a hitetlenséggel, eretnekséggel is kacérkodó – felforgatót. 

Minden katolikusnak imádkozni kell a pápáért, minden papnak a napi miséjében meg kell említenie a pápa személyét és szolgálatát. Be kell vallanunk Önöknek, Excellenciás Uraim, hogy 2013 óta nem tudjuk, hogy miért nem hallgat az imánkra Isten. Talán a jelenkori anarchista csőcselék vezére igazat mondott, amikor azt állította sok évvel ezelőtt, hogy Szűz Mária levette rólunk a kezét? Nem. Az a baj, hogy mi – magyar papok, püspökök és hívek – szakítottuk ki a kezünket Mária kezéből. A mi bűnünk is az, hogy egy sorosista egyházromboló megteheti népünk vezetőivel ezt a diplomáciailag sem, de keresztényileg és emberileg semmiképpen sem menthető szörnyűséget. Nem a dél-amerikai bolsevista diktátor feszítette sarló-kalapácsos keresztre Krisztust, hanem azt a szörnyű jelképet Krisztus Egyházán megvalósító hamis „péter-utód”.

Mivel gyáva és ki tudja milyen „hátszéllel” hatalomba ültetett püspökeink nem teszik meg, így mi egyszerű papok és hívek kérünk Önöktől bocsánatot. Mi tudjuk, hogy a viharosan rohanó idő gyorsan be fogja tölteni feladatát és bizonytani fogja az Önök igazát és az efféle sátáni figurák hamisságát. 

Az Isten által elrendelt és betöltendő idő meghozza az ítéletet is…

 

Őszinte tisztelettel és Önökért imádkozva

egy nyugdíjas magyar katolikus pap

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató