2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Szénné égett a jobbikos Szilágyi: "jelen pillanatban nem tartja hibbant Nérónak Gyurcsányt"

Kínos pillanatokat élt át a jobbikos Szilágyi György Gulyás Márton műsorában. A politikust ugyanis szembesítették korábbi, Gyurcsánnyal kapcsolatos kijelentéseivel, amire nem igazán tudott reagálni. Most már ugyanis kellemetlen, hogy annak idején “hibbant Nérónak” nevezte azt, aki mögé pártja mára teljes mellszélességgel beállt.

Szilágyi György, a Jobbik és Lukoczki Károly, az MSZP-Párbeszéd jelöltje vett részt az ellenzéki előválasztás aktuális vitáján a Partizánban. A vita egy pontján Gulyás Márton azzal szembesítette a jobbikos képviselőt, hogy korábban Gyurcsány Ferencet hibbant Nérónak nevezte.

A műsorvezető megkérdezte, hogy mi változott az elmúlt években. Szilágyi György – ő az a jobbikos politikus, akinek nem  sokkal korábban még a koncentrációs táborok jutottak eszébe a védettségi igazolványról – azzal próbált védekezni, hogy a hibbant Nérót nem ő, hanem egy korábbi párttársa mondta először, de a lényeg, hogy minden változik, a világ is változik – írja a Hírklikk.

Gulyás kérdésére, mi szerint megváltozott-e az ellenzék vezéréről alkotott véleménye Szilágyi úgy reagált:

Meg tudom erősíteni jelen pillanatban, igen.

A hibbant Nérót eredetileg valóban Morvai Krisztina mondta Gyurcsányra, de Szilágyi az ő szavait idézte a Parlamentben 2015. szeptember 4-én:

(…) Gyurcsány Ferencnek a felszólalása engem abszolút felháborított. Gyurcsány Ferenc beszél a morális kérdésekről, a hatalmi törekvések elítéléséről. Az a Gyurcsány Ferenc, akit Morvai Krisztina egész egyszerűen csak hibbant Nérónak nevez, aki úgy járt itt az országban… Tehát az a Gyurcsány Ferenc beszél hatalmi törekvések elítéléséről és morális kérdésekről, és veszi a szájára 1956-ot, aki 50 évvel az 1956-os szabadságharc után lövetett Magyarországon magyar emberekre. Ő az, aki itt mer bármiről is beszélni!

De nem ez volt az egyetlen kínos pillanat, amit a jobbikos jelölt átélt a vita során. Az MSZP-s Lukoczki számonkérte, hogy megszavazták a Fidesz gyermekvédelmi törvényét is.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató