2024. március 19. - Bánk, József
EUR : 394.46
USD : 361.89
Időjárás ikon

Jákob őrjöngött a parlamentben: Széttépem a 2/3-os törvényeket, Poltot lecsukjuk

Jakab Péter, a Jobbik bukott elnöke arról beszélt, azért tartottak előválasztást, hogy meglegyen, ki győzi le jövőre a Fideszt, majd gratulált minden képviselőjelöltnek, aki győzött az előválasztáson. „A győztest teljes mellszélességgel támogatjuk, és ezt kérjük a szavazóktól is” – mondta, majd hozzátette: „Nincs helye a fanyalgásnak, a széthúzásnak.”

Szerinte a papagájok elmondják majd, hogy Gyurcsány a főnök, de itt a választó a főnök.

„Eközben Békemenetet hirdetnek ellenünk, Békemenetet hirdet magyar magyar ellen”

– mondta Jakab, aki szerint ez

a Fidesz nemzetpolitikája: gyűlölet, uszítás, kirekesztés.

Pedig az ország nyugalmat, békét, szabadságot akar, kiszámíthatóságot akar, és a jövő Magyarországa ilyen lesz: egységes, de sokszínű, mint az ellenzéki összefogás – mondta, és hozzátette: „Mert mi gondolkodó magyarok vagyunk, akik néha vitáznak, de kiegyeznek, és képesek kimondani a közös nemzeti minimumokat.” Ebből pedig a legfontosabb Jakab szerint az elszámoltatás, amivel harminc éve tartozik a politika az embereknek. „Az elmúlt harminc évben eltűnt a nemzeti vagyon, de soha senki nem került börtönbe ezért, mert önök addig faragták a jogot (…) önök a jog eszközével legalizálták a lopást” – mondta Jakab.

„Ha nem lehet ellopni egy kiló kenyeret, akkor ne lehessen már ellopni egy országot sem. (…) Polt Pétert nem leváltani kell, hanem lecsukni. És le is fogjuk” – sorolta Jakab.



Dömötör Csaba államtitkár válaszában azt mondta, hogy Márki-Zay Péter elmélkedett arról, hogy a lámpavasat mire lehetne használni,

a Jobbik rendezvényén vittek földre fojtófogással valakit, békéről talán ne ők beszéljenek.

Majd az előválasztásról beszélt: szerinte annak vesztese Jakab és a Jobbik. Feladták a pártjukat, és letették a baloldali politikusok lába elé, mondta Jakabnak, és hozzátette: még egy szereposztásba is belement Jakab azzal, hogy ő lett a durva hang a parlamentben. Ehhez képest aztán az előválasztás első fordulójában leszavazták Jakabot, a Jobbikot kiszavazták, mondta.

Gyurcsány arról posztolt, a DK tovább erősödött, a legerősebb ellenzéki párt lett, „önök hozzá csatlakoztak”, mondta a jobbikosoknak. „Önök évekkel ezelőtt létrehoztak egy nemzeti pártot, mára közös plakáton pózolnak posztkommunista pártok képviselőivel.”

„Megérte?”

– kérdezte Dömötör Jakabtól.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató