2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Jakab Péter interpellációja előtt a teljes MSZP-frakció kivonult az ülésteremből

A Fidesz-frakció meghallgatta Jakab Péter interpellációját, Dömötör Csaba államtitkár válaszolt is rá, ám az MSZP-frakció már nem volt kíváncsi a Jobbik-elnök véleményére a parlamentben.

- Mi a helyzet most, amikor 500 Ft felett van az üzemanyag ára - tette fel a kérdést Jakab, aki még szót sem kapott, már elhagyta az üléstermet a teljes MSZP-frakció.

- Ne nyerészkedjenek tovább a magyar emberek pénztárcáján, hiszen a benzinár fele adó és ha valaki megtankol 20 ezer forintért, annak a fele az állam kasszáját gazdagítja. Most akarják összekalapolni azt a pénzt, amit majd a választások előtt szét akarnak osztani - folytatta a kérdések sorát a Jobbik elnöke a tőle megszokott, - az előválasztások során is kudarchoz vezető - stílusban. 

Dömötör Csaba államtitkár válaszban arra hívta fel a figyelmet, hogy a szövetségesei (Gyurcsányék) idején még 73 ezer forint volt a minimálbér, amely most már 200 ezer forint lesz. Emellett arra is emlékeztette Jakabot, hogy pont Gyurcsány Ferenc az, aki támogatja a progresszív adózást, ami 36%-os adókulcsot jelent. A magyar benzinárképzési rendszer szerint pedig automatikusan csökken az adó az üzemanyag árának növekedésével, amelynek alakulásában az olaj világpiaci ára a meghatározó.

Dömötör Csaba arra is emlékeztette Jakabot, hogy a másik szövetségese, Márki-Zay Péter azt mondta: semmi szociális komponenst nem tart indokoltnak a benzinár szabályozáshoz és azt kommunista ötletnek tartja.

Felidézte, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelölt semmilyen szociális szempontot nem érvényesítene, az árszabályozást pedig kommunista ötletnek tartja, mert szerinte mindenkinek éreznie kell az energiaárak emelkedését.

Azzal vádolta az ellenzéki politikust, hogy kormányon semmit nem tennének az energiaárak megfékezése érdekében, mint ahogy 2002 és 2010 között sem tettek semmit.

Az államtitkár válasza után Simicskó István kapott szót, aki felszólalása kezdetén sajnálatát fejezte ki, hogy az MSZP képviselőcsoportja nem volt kíváncsi a jobbikos politikus szavaira. 
A KDNP frakcióvezetője egyebek között összevetette a baloldali és a Fidesz-KDNP-kormány intézkedéseit. Elmondta, a Fidesz-KDNP a többi között segítette a devizahiteleseket, elérte a magas foglalkoztatást, családi adózást vezetett be, emelte az orvosbéreket.

Forrás: HírTV

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató