2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Márki-Zay: Hűséges tagjai leszünk az Európai Uniónak

- Úgy fogunk kinézni, mint egy karácsonyfa.
- Mint Karácsony!
– ezzel a viccelődéssel indult az ellenzék messiásának első brüsszeli sajtótájékoztatója, amit az MSZP-s hazaáruló Ujhelyi Istvánnal közösen tartott az Európai Parlamentben szerdán. 

„Én hazafiként és szociáldemokrataként hívtam meg a nemzeti elkötelezettségű, konzervatív kereszténydemokrata, politikus Márki-Zay Pétert, aki pártoktól független polgármesterként nyerte meg a magyar elválasztást, ami az ellenzéki pártok hatalmas sikere, Orbánék bosszúsága” - így nyitotta meg Ujhelyi István EP-képviselő hivatalosan a tájékoztatót. Arról biztosították Márki-Zayt, hogy óriási reményeket fűznek a következő 6 hónaphoz, mert úgy érzékelik, hogy Magyarország változást akar.

„De a választás önmagában nem oldja meg Magyarország problémáit” – mondta Ujhelyi, aki szerint Márki-Zay azért tölt most két napot az EU központjában, hogy megmutassa az európai politikai vezetőknek, milyen országot építene a hatpárti ellenzéki összefogás, ha nyerne jövő tavasszal a választásokon, illetve, hogy mik az Orbán-rendszer lebontásának nehézségei.

A messiás szerint

az európai politikusok nyitottak, és érdekeltek abban, hogy hazánk hűséges szövetségesük és ne árulójuk legyen.

Márki-Zay arról beszélt, hogy szerinte több EU-s forrás folyósítása jogállamisági aggályok és a korrupció miatt szenved késedelmet, Orbán ezek hiánya miatt „óriási hitelfelvételt indított el”.

„Az ellenzék természetesen azt szeretné, ha Magyarország megfelelne a jogállami kritériumoknak, és leginkább megfelelne annak, hogy nem lopják el az európai adófizetők pénzét. Ilyen értelemben egyetértünk azzal, ha az EU százszor is megfontolja, hogy mire és milyen feltételek mellett ad támogatást.”

Szintén beszélt még Márki-Zay arról, hogy

-az őt jelölő Mindenki Magyarországa Mozgalom nem párt, így nem akar pártcsaládhoz csatlakozni, de ő maga személyesen szívesen csatlakozna az Európai Néppárthoz, ami nem tűrte meg a tagjai között a Fideszt;
-az európai pártcsaládok vezetői szerinte elfogadták, hogy Magyarországon „szabadságharc” zajlik, a korrupciótól és az egypárti pártállamtól megszabadulni akaró, különböző értékrendű magyarok fognak össze a többpárti koalícióban;
-kiszámolta: Orbán bevándorlásból az elmúlt két évben az úgynevezett „Soros-terv” többszöröség teljesítette gazdasági bevándorlók befogadásával.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató