2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Koronavírus: Elszabadult a pokol Hollandiában - égnek a rendőrautók, két embert lelőttek

Mozgalmas éjszakánk lesz a szerkesztőségben, eddig Magyarországon még nem láttuk más oldalon, hogy beszámolnának a most kirobbant balhéról. Sajnos mi már úgy értesültünk, hogy legalább kettő halottja van a zavargásoknak Hollandiában. Folyamatosan jönnek a videók, leszakadt testrészekről.


Cikkünket folyamatosan frissítjük.

Hollandiában múlt szombaton három hétig tartó, részleges korlátozásokat vezetett be. A bevásárlóközpontokat és éttermeket nyolckor, a nem alapvető fontosságú cikkeket áruló üzleteket hatkor zárják, a sportmeccsek zárt kapusak. Azt is szabályozták, hogy maximum négy vendéget lehet otthon fogadni. A kormány azt is tervezi, hogy csak vakcinaigazolvánnyal lehessen látogatni az éttermeket, sport- és kulturális eseményeket, de egyelőre nem hoztak ilyen döntést.

Több ezer ember vonult utcára Rotterdamban ma este.

Egy rendőrségi helikopter köröz a városközpont felett, a levegőből figyeli a helyzetet. Az emberek a kormány 2G-politikája ellen tiltakoznak. A videókon látható, hogy a rendőrség figyelmeztető lövéseket ad le. A jelentések szerint egy embert elütöttek. Egyelőre nem tudni, hogy túléli-e az éjszakát.

Az elmúlt napokban többször is összecsapásokra került sor. Most azonban a helyzet eszkalálódással fenyeget - írja a Bild.

A tüntetés kezdetén petárdák repültek és fáklyákat gyújtottak. Csuklyás férfiak felgyújtották a rendőrautókat. Rendőröket üldöztek az utcákon.

A rendőröknek többször is vissza kellett vonulniuk, mert a tiltakozók rájuk támadtak.

Miközben a rendőrség gyülekezett, a feldühödött tömeg kukákat és autókat gyújtott fel. Vak, pusztító düh terjedt el, az emberek közlekedési táblákkal verték szét a hátrahagyott járőrkocsikat. Eközben az rendfenntartó erők vízágyúkkal a helyszínre érkeztek, és oszlatásba kezdtek.

 

Bede Zsolt - Vadhajtasok.hu

Képgaléria

(Kattins a képre a nagyobb méretért)

Megerősítette a holland televízió, hogy kettő embert lelőttek

Két embert lőttek le a rendőrök Rotterdamban a Covid-korlátozások elleni erőszakos tüntetések során - közölte a NOS közszolgálati műsorszolgáltató. A körülmények ismeretlenek.

Élő közvetítés Rotterdamból - Videó

Beillesztünk egy élő közvetítést Rotterdamból. 

A tüntető lelövésének pillanatai

Friss videót sikerült elkapnunk arról, hogyan lövik le a tüntetőt a rendőrök.

Szereztünk egy videót a lelőtt emberről

A Telegramon ezerrel jönnek a videók. Lelőtték a rendőrök a tüntetőt, sérülten fekszik a földön, ezen pörög most az internet Hollandiában.

Leszakadt egy tüntető ujja

Amint azt írtuk is, van akinek leszakadt a testéről az ujja, és a földön hever. Erről most tudtunk szerezni egy exkluzív videót is.

Kettő embert biztosan lelőttek

A helyi médiumok jelentései arról szólnak, hogy kettő embert lelőttek a rendőrök. Arról egyelőre nem jött megerősítés, hogy van-e halottja a mai eseményeknek.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató