2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Nagy István: Bige 36 milliárddal rövidítette meg a gazdákat hét év alatt

Bige László a gazdák és a magyar családok kárán nyerészkedik, és tenné ezt tovább, Agrárminiszterként, a Magyar Kormány tagjaként ezt nem hagyhatom – írta Nagy István csütörtöki Facebook-bejegyzésében. A miniszter kiemelte, számításaik szerint hét év alatt Bige László kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak.

Elfogadhatatlannak és tűrhetetlennek nevezte Nagy István, hogy bárki nyerészkedjen a magyar gazdákon, hiszen, mint csütörtöki Facebook-bejegyzésében fogalmazott,

 

így nemcsak a vidéket sodorja nehéz helyzetbe, hanem egész Magyarországot.


Az agrárminiszter a baloldali műtrágyakirály Bige Lászlóval, Márki-Zay Péter pénztárcájával kapcsolatban írt arról, a magyar gazdákat mennyivel is károsította meg a vállalkozó ügyeskedéseivel. Mint arra Nagy István emlékeztetett, a Gazdasági Versenyhivatal fényt derített a kartellezésre, Bige Lászlót emiatt több mint 11 milliárd forintra bírságolták MINT Hozzátette, Bige László legotóbb is azzal próbálta vásárlási kényszerbe hozni a gazdákat, hogy azt állította, csak decemberben és csak egy napig szolgálja ki a magyar vevőket.

Bige László most már próbál ebből kifele hátrálni, megfutamodott, de már késő, a gazdák szemében és a közvélemény előtt is elveszítette minden szavahihetőségét, hitelességét

-fogalmatott Nagy István, hangsúlyozva,

Bige László a gazdák és a magyar családok kárán nyerészkedik, és tenné ezt tovább.

Az agrárminiszter kiemelte, eddigi számításaik szerint 7 év alatt Bige László kartellezése 36 milliárd forintnyi kárt okozhatott a magyar gazdatársadalomnak, ezt a káros gyakorlatot azonban a tárca nem engedi folytatni.

Forrás: Pestisracok.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató