2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Párkányi Eszter: A magukat transzneműnek valló fiatalok többsége idővel visszatér biológiai neméhez

Skóciában már 4 éves kortól nemet változtathatnak a gyerekek.

„Mell eltávolíttató tinilányok és gendersemlegesen nevelt óvodások” címmel jelentetett meg videót az Alapjogokért Központ. A videóban az Intézet munkatársa, Párkányi Eszter beszél többek között arról, hogy a 18 év alatti fiataloknak Európa több országában és az Egyesült Államokban is lehetőségük van arra, hogy megkezdjék a nemváltás folyamatát.

A nemváltó kamaszok többsége később megbánhatja döntését

Naponta legalább egy gyermek megváltoztatja nemét Nagy-Britanniában, Svédországban pedig 10 év alatt 1500%-kal nőtt azon kislányok száma, akik fiúnak érzik magukat. Párkányi Eszter elmondja: az Egyesült Államokból 2006 óta

4000 százalékos emelkedésről számoltak be a nemet váltó fiatalok számában, Skóciában pedig már 4 éves kortól nemet változtathatnak a gyerekek. 

Az elemző szerint mindez azért veszélyes mert a nemváltó kamaszok többsége később megbánhatja döntését. A magukat transzneműnek valló fiatal fiúknak 70-98, a lányoknak pedig 50-88 százaléka idővel visszatér biológiai neméhez. Sok esetben azonban a testükben végbemenő változások már nem mind visszafordíthatóak.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató