2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Családja és barátai körében ünnepel Vlagyimir Putyin

Vlagyimir Putyin orosz elnök hagyományosan családja és barátai körében fogja köszönteni az új évet – közölte Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője a TASZSZ orosz hírügynökséggel.

“Hagyományosan – szeretteivel, barátaival”

– mondta arra a kérdésre, hogy az elnök hogyan fog ünnepelni.

Ennek ellenére az ünnepi hét Putyinnak részben munkahét lesz. Ritkán tölti ezt az időt teljesen “újévi szabadsággal” – jegyezte meg a Kreml illetékese. “Úgy gondolom, hogy az első néhány napot egyszerűen pihenéssel fogja tölteni, mint mindenki más. Ugyanakkor megismétlem, nem pihenhet teljesen” – jelentette ki a szóvivő.

Közölte, hogy az államfőnek folyamatosan dokumentumokkal és egyéb információkkal kell dolgoznia. “Különösen akkor, amikor az európai helyzet ennyire riasztó, folyamatosan érkeznek az információk minden forrásból, minden csatornán keresztül” – mondta Putyin sajtófőnöke.

A Kreml tisztségviselője hozzátette, hogy Putyinnak el kell olvasnia és meg kell hallgatnia a jelentéseket, és ez a folyamat nem állhat meg. Nem zárta ki, hogy az elnök az ünnepek közepette is tarthat néhány megbeszélést, bár a szóvivő szerint egyelőre nem terveznek teljes körű találkozókat.

Putyin sajtófőnöke elmondta, hogy az államfő egyelőre nem tervezi, hogy Szocsiba utazik síelni. “Nincs információm arról, hogy ezt tervezte volna. Egyelőre nincsenek ilyen tervek” – mondta a szóvivő.

Oroszországban az ajándékozás, a díszes karácsonyfa állítása és a télapó a sztálini idők óta a szilveszter tartozéka. Ezután következik az ortodox karácsony, amely a Julianus-naptár szerint január 7-re esik.

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató