2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Meghalt David Sassoli, az Európai Parlament elnöke

Súlyos betegség következtében ma elhunyt az Európai Parlament (EP) elnöke, David Sassoli 65 éves volt – adta hírül Roberto Cuillo, az EP-elnök szóvivője.

Roberto Cuillo Twitter-üzenete szerint Sassoli ma 1 óra 15 perckor hunyt el az olaszországi Friuli-Venezia Giulia régióban található Aviano település kórházában. A temetés időpontját és helyét a következő órákban közölik – írta.

Kedd hajnalban Olaszországban meghalt Davide Sassoli, az Európai Parlament elnöke, írja a Politico. A 65 éves Sassoli tavaly karácsony óta volt kórházban.

Sassoli az immunrendszerének működési zavara miatti súlyos szövődmény miatt került kórházba december, de már korábban is voltak egészségügyi problémái. Szeptemberben súlyos tüdőgyulladás miatt kezelték sokáig egy strasbourgi kórházban.

A politikus 2009 óta dolgozott az EP-nek, és 2019 óta volt az elnöke. A firenzei születésű Sassoli politikatudományt tanult a Római Egyetemen, majd újságíróként kezdett el dolgozni olyan lapoknál, mint az Il Tempo, az Il Giorno vagy az ASCA hírügynökség. Később tévériporterként is dolgozott és bemondóként is dolgozott, amelynek köszönhetően Olaszország egyik legismertebb újságírójává vált, hogy aztán később a TG1 tévécsatorna vezérigazgató-helyettese legyen.

2009-ben hagyta ott a pályát, hogy politikusnak álljon a balközép Demokrata Pártban, és még abban az évben az Európai Parlament képviselője lett. Öt évvel később már az EP alelnökének választották, hogy aztán 2019-ben már elnök legyen.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató