2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Budapest Pride: Félrevezetéssel próbálja összemosni a gyermekbántalmazást Orbán a meleg és leszbikus emberekkel

„Szándékos félrevezetéssel próbálja összemosni a gyermekbántalmazást Orbán Viktor a meleg és leszbikus emberekkel. Valójában a kormány a gyermekbántalmazó, ami az elmúlt években számtalan gyerek testi, lelki és érzelmi egészségét sem szégyellte feláldozni a hatalom megtartása érdekében. Az a kormány a gyerekbántalmazó, amelyik miatt több száz nehéz sorsú, bántalmazott gyereket nem fogadhatnak örökbe, akiknek így vagy az állami gondozásban, vagy külföldi örökbefogadóknál kell felnőnie” – áll a Budapest Pride nemrég kiadott közleményében, amely Orbán Viktor péntek reggeli kijelentésére reagál, mely szerint

„a homoszexualitás is jelen van a világban, aztán hogy ez elvezet-e a pedofíliához, vagy nem, arról van egy nagyon nagy vita”. 



Orbán Viktor az interjúban a gyermekvédelmi népszavazásról is beszélt, ezzel kapcsolatban a  Budapest Pride azt írta: a gyermeket érintő kérdésekben mindig a gyermek érdekét kell elsősorban figyelembe venni.

"Ez az elv több, mint harminc éve kötelező Magyarország miniszterelnökére és a mindenkori kormány tagjaira is, mióta a Gyermekjogi Egyezmény része a magyar jognak. A gyerekeknek joguk van a testi, lelki és érzelmi biztonsághoz, ahhoz, hogy az emberi méltóságukat a hatalom védje. Minden kiközösítő, ellenünk uszító kijelentés újabb eszköz a gyerekbántalmazók kezében, akik miatt a magyarországi LMBTQ-gyerekek mindennapjaiban a félelem állandóan jelen van. Aki ilyet tesz, annak nem a gyerekek fontosak, hanem a saját hatalma” – tették hozzá.

Orbán kijelentése miatt az LMP-s Ungár és a momentumos Cseh is elkezdett visítani...

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató