2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Bangóné még nem adta vissza az országgyűlési mandátumát

Ugyan miután a Mandiner lebuktatta Bangóné Borbély Ildikót, ahogy hazudott a diplomájáról, a politikus kilépett az MSZP-ből, de még nem adta vissza országgyűlési mandátumát.  Amennyiben ezt mégis megtenné, úgy várhatóan Márton Roland, Kiss Sándor vagy Aranyos Gábor közül kerülhet ki az utódja, a párt listáján pedig Hegyi Gyula foglalja el a helyét. Bangóné 2014 óta országgyűlési képviselő, nevéhez több botrány tapad, köztük a fideszes szavazók lepatkányozása.

Az MSZP-ben zéró tolerancia van az ilyen ügyekkel kapcsolatban, volt két-három napja, hogy tisztázza magát, ez nem sikerült neki – hangoztatták a Magyar Nemzetnek a párt elnökségében arról, hogy Bangóné Borbély Ildikó szocialista és politikusi karrierje a hétvégén egy csapásra véget ért. Mint mi is beszámoltunk róla, az Országgyűlés honlapján elérhető önéletrajzában Bangóné azt állította, hogy 2013-ban közgazdászként végzett a Budapesti Gazdasági Főiskolán (BGF).

A Mandiner azonban közérdekű adatigényléssel fordult a főiskola jogutódjához, a Budapesti Gazdasági Egyetemhez, amely közölte: a tanulmányi rendszerük archívumában semmilyen adat nem található a szocialista országgyűlési képviselőről. Míg ő hallgatott az ügyről, az MSZP elnöksége a hétvégén rendkívüli ülést tartott és megállapította, hogy Bangóné az iskolai végzettségével kapcsolatban megtévesztette a közvéleményt és a Magyar Szocialista Párt közösségét.

Bangóné Borbély Ildikó a mai naptól nem tagja az MSZP-nek, amely a választáson nem indítja, és felszólítja parlamenti mandátuma visszaadására

– közölték. Az elnökségben a Magyar Nemzetnek most azt mondták: Bangóné már ki is lépett az MSZP-ből, illetve a párt listájának tizedik helyéről is lemondott. Személyét nem pótolják, ehelyett ugrik egyet a lista, így a jelenleg 11. helyen szereplő Hegyi Gyula lép a helyébe. A bukott szocialista politikus viszont egyelőre nem adta vissza az országgyűlési mandátumát.Amennyiben ezt mégis megtenné, úgy várhatóan a székesfehérvári Márton Roland, az ózdi Kiss Sándor vagy a nyíregyházi Aranyos Gábor közül kerülhet ki az utódja – derült ki a lap elnökségi forrásaiból.

Bangóné Borbély Ildikó nevéhez számtalan kellemetlen vagy éppen botrányos ügy tapad. Ezek közé tartozik, amikor Kunhalmi Ágnessel közösen egy papírra képtelen volt helyesen leírni a mondandójukat, a fojtani szót ugyanis „folytaninak” írták. Bangóné tucatszor viselkedett közönségesen az Országgyűlésben, ahol bunkó fideszeseket emlegetett, Rogán Antal minisztert pedig egyszerűen leparasztozta.

Bangóné részt vett az MTVA székház elleni, 2018-as támadásban is, ahol más baloldali politikusokkal együtt azt próbálták eljátszani, hogy őket érte agresszió a biztonsági szolgálat részéről. Az már csak hab volt a tortán, hogy Bangóné élő közvetítésben javasolta a többieknek: a kamerák előtt feküdjenek a földre és tegyék tarkóra a kezüket. Bangóné Borbély Ildikó legismertebb botrányának végül az nevezhető, amikor az ATV-ben egyszerűen lepatkányozta a fideszes szavazókat.

 

(Pestisrácok.hu)

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató