2024. május 06. - Frida, Ivett
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon23°13°

Bocsánatot kért az NFL-játékos, amiért azt tweetelte, szívesen vacsorázna együtt Hitlerrel

Bocsánatot kért egy azóta már törölt és nagy felháborodást kiváltó Twitter-bejegyzésért Jonathan Allen amerikaifutball-játékos. A Washington Commanders védőfalembere azt írta:

Adolf Hitler egyike annak a három élő vagy halott embernek, akivel szívesen vacsorázna együtt.

A 27 éves sportoló még szerdán akarta egy kis aktivitásra bírni 68 ezer Twitter-követőjét, és azt írta, hogy bármit kérdezhetnek tőle, válaszolni fog. Egyikük azt a kérdést tette föl, hogy ki lenne az a három élő vagy halott személy, akivel szívesen vacsorázna együtt. Allen meglepő válasza: a nagyapja, Hitler és Michael Jackson.

Amikor azt kérdezték tőle, hogy mégis miért ültetné egy asztalhoz a nagyapját és Michael Jacksont Hitlerrel, azt írta (egy szintén törölt tweetben), hogy Hitlert zseniális hadvezérnek tartja, ő pedig kifejezetten érdeklődik a harcászat iránt. „Őszintén szólva, szeretném megtudni tőle, hogy mit miért tett” – írta még magyarázatként Allen.

Később aztán helyreigazította magát: „Korán tweeteltem valamit, amivel valószínűleg megbántottam az embereket, bocsánatot kérek azért, amit mondtam. Rosszul fejeztem ki magam, és rájöttem, hogy hülyeség volt!”. Azt is elmondta, hogy szerinte Hitler „az egyik, ha nem a leggonoszabb ember, aki valaha élt”, és hozzátette, hogy csak egy hipotetikus kérdésre válaszolt.

Allent a 2017-es NFL-draft 7. helyén választotta ki az akkor még Washington Redskinsnek hívott csapat, amelynek azóta az egyik legjobb játékosa lett. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató