2024. május 05. - Györgyi
EUR : 389.79
USD : 362.83
Időjárás ikon24°13°

Zaharova: itt az ideje, hogy a britek bocsánatot kérjenek a hazugságokért

Az orosz külügyminisztérium szóvivője Marija Zaharova bocsánatkérésre szólította fel Liz Truss brit külügyminisztert mindazokért a hazugságokért, amelyeket a briteknek és a világnak mondtak.

Zaharova Telegram csatornáján Liz Truss brit külügyminiszter kedd reggeli brit médiának adott kínos interjújára reagált, amelyben ismét “nagyon valószínűnek” nevezte az orosz inváziót.

Ahogy arról már mi is beszámoltunk, Oroszország számos hadgyakorlata befejeződött a mai napon és megkezdődtek a csapatok visszatérése állandó állomáshelyeikre.

“Itt az ideje, hogy a brit fél bocsánatot kérjen mindazokért a hazugságokért, amelyeket tisztviselői az állampolgároknak és a világközösségének mondtak”

– mondta Zaharova.

“2022. február 15. úgy fog bevonulni a történelembe, mint a nyugati háborús propaganda kudarcának napja” – írta. Szerinte a Nyugat “megszégyenült és megsemmisült, egyetlen lövés nélkül”.

Oroszország vezető diplomatája, Szergej Lavrov külügyminiszter hétfőn úgy nyilatkozott, hogy a NATO és az Egyesült Államok válasza az orosz biztonsági igényekre csalódást okozott, de még mindig van remény a diplomáciai megoldás elérésére. Kedden nem sokkal Zaharova után felszólalva azt állította, hogy

a közelgő invázióról szóló nyugati jelentések “információs terrorizmusnak” felelnek meg.

 

Forrás: Oroszhirek.hu

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató