2024. április 26. - Ervin
EUR : 393.51
USD : 368.35
Időjárás ikon13°

Agyhalál: pénzt gyűjtenek az angliai magyaroknak, hogy el tudjanak menni szavazni

Már 3,5 millió forintot gyűjtöttek össze a "civilek", akik közadakozásból segítenék az angliai magyarokat abban, hogy szavazhassanak - írja a Soros-blog.

8 142 fontnál, vagyis durván 3,5 millió forintnál tart az gyűjtés, amit a Diaspora Aid nevű gittegylet, angliai magyarok által alapított "civil szervezet" indított nemrég azért, hogy minél több ott élő, de hazai lakcímmel rendelkező választópolgár tudjon menni szavazni.

Mert nincsen hálózat, ugyebár...

A 444 azt hazudja, hogy kábé az összeg négyötödét magyarországi magyarok adták össze. Láng Balázs, a Diaspora Aid egyik alapítója, az MSZP korábbi szóvívője... Tehát nem független azt mondta, hogy az akciójukkal példát is szeretnének mutatni a más országokban élő magyaroknak is, akik hasonló problémával küzdenek.

A Soros-blog azt írja. hogy hasonló a helyzet egyébként Németországban, illetve a többi, komolyabb magyar közösséggel rendelkező európai országban is. A szocialista Láng Balázs tapasztalatai szerint ezeken a helyeken “most kezdenek ébredezni” a magyarok a választások ügyében.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató