2024. május 03. - Irma, Tímea
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Ismét egy gyilkosság miatt, az Interpol által is körözött bűnözőt fogtak el a magyar-ukrán határon

Az Interpol által körözött orosz férfit fogtak el a rendőrök a tiszabecsi határákelőhelyen – közölte a rendőrség honlapján a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szombaton. Nem ez az első eset, szerdán portálunk is beszámolt róla, hogy egy gyilkossággal vádolt idegenlégiós került rendőrkézre a határátkelőhelyen.

A tiszabecsi közúti határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy 35 éves orosz állampolgárságú férfi nem sokkal hajnali 1 óra előtt – számolt be a police.hu. A rendőrök az ellenőrzés alatt megállapították, hogy a férfi ellen az orosz hatóság az Interpol rendszerben halált okozó testi sértés és emberölés bűncselekmények elkövetése miatt elfogatóparancsot adott ki. A rendőrök a körözött férfit előállították a Fehérgyarmati Rendőrkapitányságra és őrizetbe vették. A főkapitányság közleményében jelezte, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei határátkelőhelyekre továbbra is folyamatosan érkeznek az Ukrajnában zajló háború elől menekülők. A rendőrök a gördülékeny és folyamatos beléptetés mellet kiemelt figyelmet fordítanak a Magyarország területére érkező személyek alapos ellenőrzésére – írták.

GYILKOSSÁGGAL VÁDOLT IDEGENLÉGIÓST KAPTAK EL SZERDÁN

Kedden Záhonyban egy Ukrajnába harcolni induló francia ex-tengerészgyalogost fogtak el a határrendészek.  Azóta már döntés is született és április 4-ig kiadjuk hazájának a francia Loïk Le Priolt, aki a bizonyítékok szerint múlt héten szombaton Párizsban agyonlőtte a volt argentin rögbijátékost, Federico Martin Aramburut.

Forrás: PS

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató