2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Kamu Geri őrjöng a népszavazás miatt: a Fidesz fél a néptől

A főpolgármester szerint legalább arra módot kell találni, hogy a budapestiek elmondhassák a véleményüket a Fudan Egyetemről és az álláskeresési járadékról.

„Az Alkotmánybíróság tagjainak többsége a két népszavazási kezdeményezést elkaszáló mai döntésével nyilvánvalóan a Fidesz politikai elvárásait teljesítette” – írta a Facebookon Karácsony Gergely főpolgármester arról, hogy az Alkotmánybíróság szerdai határozatában elkaszálta az ellenzék Fudan Egyetemről, illetve álláskeresési járadékról szóló népszavazási kérdéseit. 

„Úgy tűnik, a kormánypártok csak hivatkozni szeretnek a népre, de igazából félnek tőle. Az Alkotmánybíróság, amely az erkölcsi integritására egykor minden magyar büszkesége lehetett, néhány tiszteletre méltó kivételtől eltekintve mára zugügyvédi mentalitású pártkatonák gyülekezőhelye lett. Az utókor ítél majd felettünk is” – írta a főpolgármester.

Karácsony hozzátette, hogy ellenzék dolga most az, hogy módot találjon arra, hogy „legalább a budapestiek elmondhassák a véleményüket ezekben a kérdésekben”.

Baranyi Krisztina, Ferencváros polgármestere a HVG-nek azt mondta, egyetlen lehetőségük maradt arra, hogy kikérjék az emberek véleményét a kérdésekben: helyi népszavazást írnak ki a kerületben vagy Budapesten.

 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató