2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Az ukránok bejelentették: nem visszavonulunk, hanem trükkös ravasz csapdát állítunk az oroszoknak

Olekszij Aresztovics legalább is ezt állítja.

Az ukrán haderő csak úgy tesz, mintha feladták volna Szeverodonyeck városát, de valójában tőrbe csalták az orosz haderőt – mondta Olekszij Aresztovics, ukrán elnöki tanácsadó az ukrán médiának.

Mint a hírről beszámoló Portfolio írja: az nem teljesen világos, hogy milyen csapdát állítottak az orosz haderőnek, egyelőre úgy tűnik, hogy a térségben igencsak komoly túlerőben vannak az oroszok. Péntek reggelre szinte teljesen elfoglalták az oroszok Szeverodonyeck városát, elszórt harcok viszont még mindig vannak a városban.

Harctéri források szerint reggel az ukrán haderő ellentámadást is végrehajtott Liszicsanszk felől, viszont ez az eddigi infók szerint igencsak limitált volt, és nem tudtak érdemi mennyiségű területet felszabadítani a várost megszálló orosz haderőtől.

A portál szerint Aresztovics magyarázata Szeverodonyeck szinte teljes elvesztésére lehetséges, hogy ahhoz hasonló kommunikációs fogás, mint amikor az ukrán elnöki kabinet azt mondta, hogy az Azov-gárdisták teljesítették a küldetést és kimenekültek az Azovsztalból, miközben valójában orosz hadifogságba kerültek.

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató