2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

A Jobbik etikai bizottsága elutasította az udvari bolond beadványát Potocskáné ellen

A bizottság „jogi véleménye szerint” az eljárás alá vont Potocskáné semmilyen bűncselekményt nem követett el.

A Jobbik Magyarországért Mozgalom Etikai és Fegyelmi Bizottsága megtárgyalta a Jakab Péter által 2022. június 1-jén Potocskáné Kőrösi Anita ellen beadott beadványt, az érintetteket mind írásban nyilatkoztatta, mind személyesen meghallgatta. A vizsgálat után a Jobbik Etikai és Fegyelmi Bizottsága egyhangúlag úgy döntött, hogy a panasz tárgyává tett cselekmények nem minősülnek etikai vagy fegyelmi vétségnek, így a Bizottság az eljárás megszüntetéséről döntött – írja a Jobbik közleményében.

Bár az Etikai Bizottságnak nincsen hatásköre büntetőjogi kérdésekben döntést hozni, de jogi véleménye szerint az eljárás alá vont elnökhelyettes semmilyen bűncselekményt nem követett el az eljárásával, ilyenre utaló körülmények nem merültek fel 

– tették hozzá.

A belharc előzményei

Jakab Péter május végén közösségi oldalán írt arról, akkor még pártelnökként, hogy Potocskáné Kőrösi Anita „az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmamat. Ezért jelöltem őt elnökhelyettesemnek a Jobbik tisztújításán [...]  Aztán történt valami. Nem tudom mi, csak azt, hogy a bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban elkezd törni zúzni”.

A Jobbik korábbi elnökének állítása szerint Potocskáné „elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt”. 

Jakab Péter ezért azt mondta: a párt etikai bizottságánál kezdeményezi Potocskáné Kőrösi Anita kizárását a Jobbikból, valamint feljelentést tesz hűtlen kezelés illetve hanyag kezelés kísérlete miatt. Később Brenner Koloman azonban egy ATV-s szereplésében azt mondta: Jakab Péter ezt a feljelentést nem tette meg. 

 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató