2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Jakabnak "piszkosul fog hiányozni", hogy a parlamentben nem szólhat be Orbán Viktornak

Hosszadalmas interjúban nyilatkozott a bukott jobbikos politikus, aki most már beállna Márki-Zay mögé.

Szóba került az is, hogy mi az ellenzéki politikus célja a minap bejelentett új mozgalmával: kifejtette Jakab, hogy azokhoz szól, akik az Orbán-rezsim vesztesei.

Hozzátette, hogy a mozgalom után párt is várható, viszont „sok név van a fejünkben, de most nem az volt a célunk, hogy létrehozzunk egy olyan pártot, amelynek a támogatottságáról ma még semmit nem tudunk. Azt akartuk, hogy közösséget kezdjünk el építeni, amely ha lesz társadalmi támogatottsága, akkor párttá is alakulhat.

Törpepártokból van elég.

Nem az a lényeg, hogy még eggyel több párt legyen, hanem hogy olyan politikai közösségek szerveződjenek, amelyek képesek társadalmi támogatottságot felmutatni. Ha ez a támogatottság számottevő lesz, akkor kell párttá alakulni.” - mondta a Parizeres.

Hozzátette, hogy életképtelen szervezetből egy is sok, életképesből az se baj, ha hat van.

Jakab szerint az, hogy leváltották a Jobbikon belül,

az egy „a Fidesszel közösen elvégzett puccs volt”.

Amikor megkérdezték, hogy kik is voltak azok, szemérmesen csak annyit közölt a politikus: „Neveket ma már kár említeni.”

Annak kapcsán, hogy ősztől már nem tudja Orbán Viktor felé a sajátos stílusában kifejteni a gondolatait, csak annyit mondott:

„Piszkosul fog hiányozni!”

Jakab kifejtette azt is, hogy megbánta, hogy április 3-án nem állt oda Márki-Zay Péter mögé, akire ma már nem haragszik, noha túlságosan nem is kedveli. Mindennek ellenére, ha úgy hozza a sors, újra összefogna vele.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató