2024. április 27. - Zita
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon19°

Vásárhelyi Mária: Támogatom Dobrev Klárát, imponáló, ahogy a legnehezebb időkben is kiáll Gyurcsány mellett

„Dobrevet támogatom azért is, mert ő a leginkább beágyazott az európai politikába” – fogalmazott a baloldali szociológus.

Vásárhelyi Mária sem hagyta szó nélkül a DK által bejelentett árnyékkormány-tervezetet. A baloldali szociológus közölte: „Azért támogatom Dobrev Klárát, mert a politikai értékrendem az ő értékeihez és céljaihoz áll legközelebb, és számomra a jelöltválasztás mindig értékválasztás is.”

„Őt támogatom, mert azt gondolom, hogy itt és most a legnagyobb kihívás nem a választás megnyerése, hanem az utána következő kormányzás lesz, abban a közjogilag, gazdaságilag, erkölcsileg szétvert, oligarchák tulajdonába és alapítványokba privatizált országban, ahol felhergelt és jól megfizetett ultrák fognak az utcán randalírozni és botrányt szítani. Én úgy látom, hogyha valaki egyáltalán képes lehet ezt a helyzetet kezelni, az Dobrev Klára lesz. Mert megvan hozzá az esze, a felkészültsége, a munkabírása és a kormányzati gyakorlata is és mögötte áll az ellenzék legerősebb pártja, a párttámogatás nélküli politizálást pedig fából vaskarikának gondolom” – fogalmazott Vásárhelyi.

Hozzátette:

Dobrevet támogatom azért is, mert ő a leginkább beágyazott az európai politikába,

kiváló Uniós kapcsolatokkal rendelkezik, tekintélye van az európai döntéshozók körében és az általa vezetett kormány valóban haza fogja tudni hozni az Uniós pénzeket, mert működése meg fog felelni a jogállamisági követelményeknek. Megbízom benne, mert úgy érzem, nem kell attól félnem, hogy hatalomra kerülve mást fog képviselni, mint amit ma mond”.

Így folytatta: „De azért is támogatom, mert torkig vagyok az önbeteljesítő ám soha nem igazolt önfelmentő és bűnbakképző gyurcsányozással, és azzal is, hogy egy nő ellen a XXI században érv lehet, hogy ki a férje. 

Nem tagadom nekem az is imponál, ahogyan a legnehezebb, emberpróbáló időkben is kiállt a társa mellett,

viszont elijeszt az a teljes szolidaritáshiány, ahogyan a baloldali és liberális közösség nagy része – lényegében szó nélkül – asszisztált ahhoz az embertelen lélek- és karaktergyilkos kampányhoz, amit a fidesz 17 éve művel Gyurcsánnyal”.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató