2024. április 27. - Zita
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

“Jó irányba haladunk” - Varga Judit így értékeli Hahn 3000 milliárdos bejelentését

A munkának nincs vége, a “sűrű nyár után sűrű ősz” következik - posztolta az igazságügyminiszter, aki szerint a Bizottság “elismerte a közösen sok területen elért pozitív eredményeket”. 



Arról, hogy Johannes Hahn uniós biztos mai brüsszeli sajtótájékoztatóján kiderült, hogy a jogállamisági mechanizmus eljárás keretében az Európai Bizottság 3000 milliárd forint felfüggesztését javasolja az EU-s hétéves büdzsé feltárkóztatási forrásaiból - ugyanakkor november 19-ig a magyar kormány elkerülheti a brutális forrásmegvonás veszélyét, ha 17 pontos korrekciós intézkedéseket/törvénymódosításokat tesz.

Az elmúlt időszakban Brüsszelben intenzíven tárgyaló Varga Judit az Európai Bizottság bejelentését a Facebook oldalán értékelte. 

“Jó irányba haladunk. A munkát folytatjuk”

- írta az igazságügyminiszter.

“A nap folyamán Johannes Hahn uniós költségvetésért felelős biztos ismertette az Bizottság kollégiumának döntését a magyar jogállamisági eljárás ügyében. A Bizottság is elismerte, hogy az elmúlt időszakban a magyar kormánnyal folytatott tárgyalások során sok területen értünk el közösen pozitív eredményeket” - jelentette ki Varga Judit a Facebook-posztjában, hozzátéve: “a munkának azonban koránt sincs vége, van még teendőnk. Sűrű nyár után sűrű ősz következik. Azért dolgozunk, hogy a magyar emberek megkapják a nekik járó forrásokat!” - írta Varga Judit. 

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató