2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Ír EP képviselő: az amerikai vezetők hülyét csinálnak Európából

Írország vezetői “támogatják és szeretik” az “amerikai-NATO proxy háborút” Ukrajnában, miközben az Európai Unió semmit sem tesz a harcok befejezése érdekében – jelentette ki Mick Wallace ír európai parlamenti képviselő egy pénteki rádióinterjúban.

“A Fianna Fail és a Fine Gael támogatják és szeretik ezt a háborút” – mondta Wallace a South East Radio-nak, utalva az ír kormánykoalíció két fő partnerére. A két párt számos törvényhozója – folytatta – “elvesztette a fonalat”.

Semleges országként Írország nem tagja a NATO-szövetségnek. Dublin azonban támogatta az EU mind a nyolc oroszellenes szankciócsomagját, Micheal Martin miniszterelnök pedig Kijevbe utazott, hogy támogatásáról biztosítsa Volodimir Zelenszkij ukrán elnök uniós csatlakozási kérelmét. Martin azt is nyilvánosan kijelentette, hogy Írország semlegességi koncepciójának “fejlődnie kell”, míg pártjában mások a semlegesség eltörlésére szólítottak fel.

“Ez a háború katasztrófa az ukrán nép számára, és Európa-szerte mindenki számára megdrágítja a megélhetést. És mi mindezt az USA és a NATO nevében tesszük?” – tette hozzá. folytatta Wallace.

“AZ AMERIKAIAK HÜLYÉT CSINÁLNAK BELŐLÜNK”.

Az uniós szankciók költségeit nagyrészt maguk az uniós államok viselik, mivel a kontinens energiaválság közepén van, az euró pedig történelmi mélyponton van a devizapiacokon. A kontinens gazdasága válságban van, Wallace az európai vezetőket bírálta, amiért nem álltak ki Washington és Brüsszel ellen, akik szerinte “azt akarják, hogy a háború folytatódjon”.

AZ EP-KÉPVISELŐ ELÍTÉLTE AZ EU-T, AMIÉRT “AZ AMERIKAIAK BÁBJA, ÉS MERT OLYAN ÁTKOZOTTUL GYENGE ÉS VEZETŐ NÉLKÜLI”.

A hazájában jól ismert baloldali Wallace az ukrajnai konfliktusra adott uniós válasz egyik leghangosabb kritikusává vált. Wallace és ír képviselőtársa, Clare Daly többször is felkerült a világhálóra, amint a Moszkva elleni szankciók és az Ukrajnának szánt fegyverszállítások miatt szidják az unió vezetését, ami arra késztette az ukránbarát szakértőket, hogy azzal vádolják őket, hogy Oroszország pártjára álltak.

Mindketten elítélték Oroszország katonai műveletét, Wallace pedig pénteken ragaszkodott ahhoz, hogy “soha egy jó szót sem szólt [Vlagyimir] Putyin orosz elnökről”, és hozzátette, hogy az a politikai frakció Oroszországban, amellyel szimpatizál, “a kommunisták”.

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató