2024. április 28. - Valéria
EUR : 392.91
USD : 365.8
Időjárás ikon23°

Terrorizmus támogatása miatt indítanak újabb eljárást Alekszej Navalnij ellen

Az orosz ellenzéki aktivistára kiszabott büntetés akár meg is duplázódhat.

Terrorizmus támogatása miatt indul újabb eljárás a bebörtönzött orosz ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij ellen, így a rá kiszabott büntetés akár meg is duplázódhat.

 Navalnij jelenleg tizenegy és fél év börtönbüntetését tölti.  Az orosz ellenzéki aktivista elmondta, hogy

ügyvédei becslése szerint 30 év körüli büntetés várhat rá.

Az új vád valószínűleg a Popular Politics Youtube-csatorna videóihoz köthető, azonban azt szövetségesei az után indították, hogy ő börtönbe került – közölte a politikus szóvivője.

„Az alvilág géniusza vagyok” – írta magáról Navalnij

"Az alvilág géniusza vagyok. Moriarty professzor a nyomomba sem ér" – írta Navalnij a Twitteren, ahol ügyvédjei és szövetségesei segítségével továbbra is aktív tud maradni. 

„Mindannyian azt hittétek, hogy két évig el voltam szigetelve a börtönben, de kiderült, hogy további bűncselekményeket követtem el. Szerencsére a Nyomozó Bizottság éber volt, és észrevette” – tette hozzá.

A Putyin-rendszert bíráló aktivistát csalásért, a bíróság  és a feltételes szabadlábra helyezés feltételeinek megsértéséért ítélték börtönbüntetésre. Szerinte az összes ellene felhozott vád koholmány, és egyetlen céljuk az elhallgattatása. 2020-ban idegméreggel mérgezték meg, amiből Németországban épült fel. Hazatérése után tartóztatták le a feltételes szabadlábra helyezés feltételeinek megsértésére hivatkozva.

(MTI)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató