2024. április 26. - Ervin
EUR : 392.92
USD : 366.32
Időjárás ikon15°

Csintalan Budaházy hazaengedéséről: Orbán Viktornak kellenek a náci szavazók is

A bukott szocialista szerint az, hogy egy terrorizmussal vádolt személy ma házi őrizetben várhatja a bírósági ítéletet, arra utal, hogy a végrehajtó hatalom befolyással tudott lenni a bírói karra.

Hazaengedik a börtönből Budaházy Györgyöt – számoltunk be tegnap a hírről. Cikkünkben azonban hozzátettük, hogy Budaházyra vár még egy megismételt másodfokú eljárás, mivel az ügyében 10 év után sincs jogerős ítélet.

A Kúria mostani döntése mindössze annyit jelent, hogy Budaházy otthonában, bűnügyi felügyeletben ( ez a régi házi őrizetnek felel meg) lábán nyomkövetővel készülhet fel az eljárás további részére.

Ügyvédje, Gaudi-Nagy szerint a döntésben a Budaházy által hétfőn elkezdett éhségsztrájk is szerepet játszott.

Nem örül azonban a döntésnek Csintalan Sándor. Az egykori HírTV-s műsorvezetőt – akit a nem jogerős ítélet szerint a Budaházyhoz köthető szervezet veretett meg  2007-ben – a Magyar Hang kereste meg, amelynek Kötöttfogás című műsorában egyébként rendszeres szereplő.

„Az a szomorú politikai tanulság, hogy Orbán Viktornak kellenek a náci szavazók is. Nem hinném, hogy van alku a Mi Hazánk és a Fidesz között, arról viszont meg vagyok győződve, hogy Orbánéknak szüksége van a széljobbos szavazókra is, Budaházy házi őrizetbe való engedése ezt célozza” – mondta Csintalan, hozzátéve, hogy 

botrányosnak tartja, hogy az ügyében több mint tíz éve nincs jogerős ítélet.

„A közvélemény már rég elfelejtette, milyen cselekedetek köthetők a nevéhez. Már alig emlékszik valaki arra, mit követtek el. Ez pedig kitűnő lehetőséget teremt arra, hogy a bűnösből áldozatot, hőst faragjanak, ami azt is jelenti, hogy a valódi áldozatok lesznek a bűnösök. Ott tartunk, hogy nekünk, valódi áldozatoknak kell magyarázkodnunk” – jelentette ki.

Véleménye szerint az, hogy egy terrorizmussal vádolt személy ma házi őrizetben várhatja a bírósági ítéletet, arra utal, hogy a végrehajtó hatalom befolyással tudott lenni a bírói karra. Ez pedig szintén rossz üzenet a közvélemény felé, hiszen az igazságtételbe vetett reményt és az elrettentés célját egyaránt aláássa.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató