2024. május 04. - Flórián, Mónika
EUR : 389.59
USD : 364
Időjárás ikon17°13°

Odaragasztották magukat a Zöldek berlini székházához a zöld radikálisok (Videó)

A csoport szerint az éghajlati fordulópontok halálos spirálja már elkezdett forogni.

Berlinben ismét lecsapott a Letzte Generation: a klímaváltozás ellen küzdők egyik legszélsőségesebb szervezetének hat tagja összemázolta a koalíciós szociáldemokraták, liberálisok és zöldek székházait, illetve hárman odaragasztózták magukat a zöld párt épületéhez – számolt be az Euronews. A portál szerint az önmagukat az emberiség utolsó generációjának nevező radikális klímaaktivisták

megtámadták az SPD, az FDP és a Zöldek berlini székházát.

A rendőrség közlése szerint három ember odaragasztotta magát az ökopárt szövetségi irodájának homlokzatára, a többiek a homlokzatot és egy autót narancssárgára festettek.

Már forog a „halálos spirál”

A szervezet tagjai az SPD pártközpontjánál is akcióztak: a Willy Brandt-háznál két nő kiürített egy poroltót, és szintén összekente a ház külső homlokzatát - közölte a rendőrségi szóvivő. Az FDP székházánál pedig két ember odaragasztotta magát az épület bejáratához. 

A klímaváltozásra két-három éven belül bekövetkező apokalipszisként tekintő Letzte Generation az akciókról közölte, azért fújták le narancssárga festékkel az összes kormánypárt székházát, mert ezt színt a jól látható mellények és transzparensek révén sokan az Utolsó generációhoz kötik, de a narancssárga börtönruhákhoz is. A csoport szerint 

az éghajlati fordulópontok halálos spirálja már elkezdett forogni, és egyik pártnak sincs terve arra, hogy ezt megállítsa.

A szervezet rendszeresen okoz blokádokat Berlin utcáin. Hétfőn nagy vihart kavart, hogy az egyik blokádjuk miatt egy mentőautó nem jutott át egy balesetben súlyosan megsérült kerékpáros mentésére. A rendőrség ezért két aktivista ellen indított eljárást, azzal vádolva őket, hogy akadályozták a segítségnyújtást.

(Mandiner)

Az oldalunk sütiket használ. Adatvédelmi tájékoztató